U Pčinjskom okrugu komšije NE MARE za koronu: Vranjanci slavlja zakazuju u susednim gradovima

J. STOJKOVIĆ

subota, 04. 07. 2020. u 10:00

У Пчињском округу комшије НЕ МАРЕ за корону: Врањанци славља заказују у суседним градовима

Print screen Youtube

Prema nezvaničnim podacima, najveći broj zaraza desio se upravo na ovakvim porodičnim i drugim okupljanjima
BROJ zaraženih, hospitalizovanih i preminulih od virusa korona u Vranju je svakog dana sve veći. Ovaj grad je proglašen za žarište, uvedena je vanredna situacija, koja podrazumeva i ograničen rad ugostiteljskih objekata i zabranu okupljanja.

Ono što je ovih dana šokiralo vranjsku javnost jeste što susedne opštine, čini se, ne strahuju od korone. Zato Vranjanci uslovno rečeno zloupotrebljavaju to što u tim opštinama nije uvedena vanredna situacija, pa u Bujanovcu, Vladičinom Hanu i Surdulici zakazuju održavanje raznih proslava, od svadbi do punoletstava.


- U gradu smo preduzeli najviše mere zaštite, ukoliko ne daju rezultate pooštrićemo ih - kaže dr Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja. - Nama je zdravlje stanovništva na prvom mestu, ali ljudi treba da shvate da na ovaj način ne čine dobro ni sebi ni svojim porodicama. Još jednom apelujem da se izbegavaju okupljanja bilo kojim povodom.


Prema nezvaničnim podacima, najveći broj zaraza desio se upravo na ovakvim porodičnim i drugim okupljanjima.


Vranjski ugostitelji nerado su prihvatili nove mere koje ograničavaju njihovo radno vreme. Dodatno ih revoltiraju informacije da se veselja koja su otkazana u njihovim objektima sada zakazaju u susednim opštinama, naročito u Bujanovcu. Ugostitelji iz Bujanovca s kojima smo kontaktirali nisu ni negirali ni potvrdili ove informacije iz kraja, tvrdeći da oni ne pitaju klijente iz kog su grada.


Opštine Bujanovac, Vladičin Han i Surdulica udaljene su na po četrdesetak kilometa od Vranja. Stanovništvo između njih cirkuliše zbog rodbinskih i poslovnih odnosa, a stručnjaci i epidemiolozi kažu da, iako nije zvanično uvedena vanredna situacija, nužno je poštovati mere predostrožnosti.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije