U Subotici četiri nova slučaja obolenja od virusa kovid 19

J.L.

petak, 03. 07. 2020. u 15:58

У Суботици четири нова случаја оболења од вируса ковид 19

Foto: J.L.

U protekla dva dana u Subotici je registrovano je četiri nova slučaja pozitivna na virus kovid 19.
U protekla dva dana u Subotici je registrovano je četiri nova slučaja pozitivna na virus kovid 19. Na infektivnom odeljenju subotičke Opšte bolnice trenutno se nalazi deset pacijenata sa sumnjom na kovid i svi su stabilnog kliničkog stanja.

U prethodna  24 sata u respiratornoj bolničkoj ambulanti pregledano je 14 pacijenata, a pet pacijenata je hospitalizovano, odnosno zadržano na bolničkom lečenju sa sumnjom na kovid. Oni se nalaze u izolaciji, na infektivnom odeljenju i čekaju rezultate PSR testiranja.

Od pet uzoraka koji su u četvrtak poslati na analizu, za troje je  potvrđeno da su pozitivni na kovid.

- Obzirom na porast broja zaraženih na nivou države, preporuka sugrađanima je da u svim zatvorenim prostorima i prevozu nose zaštitne maske, održavaju razdaljinu, koriste dezinfekciona sredstva i redovno peru ruke – kažu u subotičkom Gradskom štabu za vanredne situacije. - Apelujemo, još jednom,  na građane da poštuju sve mere i preporuke i ponašaju se odgovorno vodeći računa o svom  i zdravlju svojih bližnjih. Mlađoj populaciji, koja  sve češće oboljeva od COVID-19, upućujemo preporuku da se ne okupljaju u većem broju u zatvorenom prostoru.

Krizni štab svakodnevno,sa najvećom pažnjom, prati epidemiološku situacijui ukoliko se ukaže potreba, doneće neophodne restriktivne mere u skladu sa procenom razvoja događaja.
           


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije