“Srbija s velikom zabrinutošću prati situaciju”: Dačić očekuje da Joanikije bude pušten u najkraćem roku

Tanjug

15. 05. 2020. u 13:55

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija očekuje da episkop budimljansko-nikšićki Joanikije i sveštenici SPC budu pušteni u najkraćem vremenskom periodu

“Србија с великом забринутошћу прати ситуацију”: Дачић очекује да Јоаникије буде пуштен у најкраћем року

Foto: Tanjug

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija očekuje da episkop budimljansko-nikšićki Joanikije i sveštenici SPC budu pušteni u najkraćem vremenskom periodu.

"Ovo govorim bez ikakve želje da se mešamo u unutrašnje stvari Crne Gore već isključivo u najboljem interesu i Crne Gore i Srbije, odnosno bratskog crnogorskog i srpskog naroda, kao i u interesu regionalne stabilnosti i saradnje", poručio je Dačić na vanrednom video sastanku premijera država članica Centralno-evropske inicijative, među kojima je i Crna Gora.

On je rekao da Srbija s velikom zabrinutošću prati situaciju u Crnoj Gori povodom hapšenja vladike i sveštenstva Srpske pravoslavne crkve.

"Apelujemo na mirno i pribrano postupanje i rešavanje svih problema dijalogom sa Srpskom pravoslavnom crkvom i srpskim narodom u Crnoj Gori", rekao je Dačić, a prenosi ministarstvo u saopštenju.

On je u svom govoru tokom sastanka rekao da ne može da se ne osvrne na ozbiljnost situacije u Crnoj Gori.

Članice CEI su, pored Srbije i Crne Gore, i Albanija, Belorusija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Češka, Italija, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Poljska , Rumunija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Branko Brankovic

15.05.2020. 15:06

Већа брига за милократију него за цркву и народ у ЦГ