Virusom korona zaražen i episkop kruševački: Vladika David bez simptoma, ali u bolnici

NovostiOnline/R.D.

nedelja, 26. 04. 2020. u 11:53

Вирусом корона заражен и епископ крушевачки: Владика Давид без симптома, али у болници

Foto printscreen YouTube

Prema informacijama „Novosti“ vladika nema simptome bolesti. Ne oseća tegobe, a nije ni znao da je zaražen
EPISKOP kruševački David (Perović) zaražen je korona virusom i u subotu uveče je zbrinut u beogradskom KBC „Zemun“.


Prema informacijama „Novosti“ vladika nema simptome bolesti. Ne oseća tegobe, a nije ni znao da je zaražen. Na koronu je testiran u petak, zajedno sa nekoliko saradnika, a dan kasnije dobio je pozitivan rezultat. Zbog njegovih godina (67) i rizika za razvoj bolesti doneta je odluka da se hospitalizuje. U subotu uveče prebačen je u Beograd i smešten u zemunsku bolnicu.


Vladika kruševački treći je arhijerej Srpske pravoslavne crkve zaražen virusom. Vikarni episkop remezijanski Stefan na lečenju je takođe u zemunskoj bolnici. On se lekarima javio prošle nedelje, sa jasnim simptomima bolesti. Njegovo stanje je proteklih dana bilo ozbiljno, ali, kako „Novosti“ saznaju, od juče se oseća bolje.


- Vladika se oporavlja. Bolje mu je i dobro je raspoložen – kratko nam je rečeno u SPC.


Zbog sumnje da se virus raširio i među kontaktima vladike Stefana testirano je više sveštenika iz Beograda, pa i poglavar SPC. Patrijarh Irinej bio je negativan na testu, ali njegove obaveze su i dalje svedene na minimum.Bitku sa opakim virusom, nažalost, prošlog meseca izgubio je vladika valjevski Milutin. Sveštenici valjevske eparhije koji su se, takođe, zarazili i čije stanje je bilo ozbiljno, posle dužeg lečenja ozdravili su i otpušteni su kući.

Komentari (2)