Zvezda i Mozzart u poseti Sigurnoj kući

nedelja, 08. 03. 2020. u 14:40

Звезда и Mozzart у посети Сигурној кући
Crvena zvezda i Mozzart na Dan žena žele još jednom da ukažu na važnost borbe protiv nasilja u porodici, a naročito nad ženama

Crvena zvezda i Mozzart na Dan žena žele još jednom da ukažu na važnost borbe protiv nasilja u porodici, a naročito nad ženama.


Osmi mart, fudbalski klub Crvena zvezda i kompanija Mozzart iskoristili su da posete Sigurnu kuću u Beogradu i na trenutak ulepšaju boravak ženama zbrinutim u ovoj ustanovi


U tu svrhu, organizovana je poseta Sigurnoj kući u Beogradu, a društvo damama su pravili trener našeg najtrofejnijeg kluba Dejan Stanković i kapiten Milan Borjan.


Ovom prilikom uručeni su pokloni svim ženama i njihovim mališanima koji su smešteni u ovoj kući. Takođe, Sigurna kuća je dobila tehniku neophodnu za uspešno funkcionisanje, koju je obezbedila Crvena zvezda u saradnji sa kompanijom Mozzart.


Inače, kapiten klubaMilan Borjan je aktivan učesnik akcije „Stop nasilju nad ženama"

koju je takođe pokrenula kompanija Mozzart. Damama je prijalo druženje sa velikim imenima iz sveta fudbala, a tom prilikom Dejan Stanković je izjavio da su žene bitan faktor funkcionisanja cele porodice.


- Često ističem lični primer u kom je moja supruga možda i najvažniji „šraf" za funkcionisanje cele naše porodice i koja je jedna od najzaslužnijih za sve uspehe u mojoj karijeri. Iz tog razloga ovom prilikom želim da istaknem da moramo stati na kraj svakom nasilju nad ženama i pružiti im puno pažnje i ljubavi, jer kada je tako, žene su nosioci našeg društva – naglasio je Stanković.


Milan Borjan je jedan od onih koji često ističe važnost porodice u svim segmentima života.


- Celokupno društvo mora stati na put nasilju u porodici, posebno nad decom i ženama. Samo žene mogu da donesu odluke o svom životu i da kažu odlučno „stop nasilju". Zato bih ovom prilikom želeo svim pripadnicama lepšeg pola da čestitam današnji praznik. Da uživaju, kako danas tako i svakog drugog dana, i da se hrabro bore se za svoja prava, jer su one veoma važne za funkcionisanje cele porodice – rekao je Borjan.


Ispred kompanije Mozzart obratio direktor korporativnih komunikacija, Borjan Popović


"Kompanija Mozzart nije slučajno pokrenula kampanju Stop nasilju nad ženama. Iz decenijske saradnje sa Sigurnom kućom,videli smo da na problem porodičnog nasilja treba neprekidno ukazivati i zato smo sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost okupili više od 600 sportista kako bismo poslali poruku da je nasilje nedopustivo i da se mora prijaviti. Hvala Milanu Borjanu koji je prvi stao uz nas,treneru Stankoviću i našem partneru Zvezdi što ukazuju na probleme koje moramo kao društvo zajedno da rešavamo."


Posle prijatnog druženja, predstavnici Crvene zvezde i kompanije Mozzart obećali su da će i dalje nastaviti da pomažu Sigurnu kuću u Beogradu i da će učiniti sve, da se što značajnije ukaže na borbu protiv nasilja nad ženama.


(PR)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije