Ministar Šarčević potvrdio: Đaci ponovo u klupama 24. februara

Tanjug

20. 02. 2020. u 09:48

Министар Шарчевић потврдио: Ђаци поново у клупама 24. фебруара

Foto: Tanjug/ R. Prelić

Neće biti dodatnog produženja zimskog raspusta, jer je aktivnost virusa gripa u opadanju, tako da će se đaci u centralnoj Srbiji i Vojvodini u školske klupe vratiti u ponedeljak

BEOGRAD - Neće biti dodatnog produženja zimskog raspusta, jer je aktivnost virusa gripa u opadanju, tako da će se đaci u centralnoj Srbiji i Vojvodini u školske klupe vratiti u ponedeljak, 24. februara.


Ministar prosvete Mladen Šarčevićrekao je da je mera produženja raspusta zaustavila širenje virusa gripa i da će u narednih nekoliko dana, dok su deca kod kuće, situacija biti još bolja.


Navodi da je bio u stalnom kontaktu sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, da je aktivnost virusa gripa u opadanju, da je smanjen broj obolelih za 50 odsto i da nema razloga da deca dalje gube nastavu.


Smatra da nadoknada časova neće biti problem, da đaci u centralnoj Srbiji treba da nadoknade četiri, a u Vojvodini pet radnih dana.


Njegova preporuka direktorima škola je da se što manje koriste radne subote zbog predstojećih takmičenja koja se organizuju vikendom.


"To može da se nadoknadi pretčasima, posle časova, ali i da se produži čas na 60 minuta. Znaju direktori škola to dobro", kaže ministar.


Za đake u Vojvodini drugo polugodište počelo je 15. janura, ali je zbog gripa prekinuta nastava pet radnih dana.


U centralnoj Srbiji i na KiM đaci sa zimskog raspusta trebalo je da se vrate 18. februara, ali im je raspust produžen četiri radna dana, te će drugo polugodište početi 24. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vojvodina

20.02.2020. 10:34

U Vojvodini treba da se nadoknadi 7 radnih dana, a ne 5. Jednostavnim uvidom u kalendar možete to videti...a prekid nastave je uveden kada su deca već počela da se vraćaju u školu, tj. kasno i nepotrebno.