U SUBOTU, na Sretenje, bili smo akteri drame na nebu iznad južne Srbije! Po redu vožnje, avion "Rajanera", na letu broj FR1094 iz Stokholma za Niš, trebalo je da sleti na aerodrom "Konstantin Veliki" u 19.35. On je, međutim, kružio pola sata zbog kvara na avionu i nemogućnosti da sleti. Za to vreme, niko od članova posade aviona nije se obratio putnicima. Bili smo prestravljeni. Tek kad su nastali panika i strah, stjuardesa nam je saopštila da je kapetan odlučio da ne sleti u Nišu već u Sofiji. Putnici su bili prestravljeni jer su shvatili da je reč o ozbiljnom problemu, ali niko nam ga nije obrazložio. Tek u Sofiji, avion se konačno prizemljio.

Ovako putovanje iz prestonice Švedske, neplanirano preko Sofije, pa do Niša opisuje putnica Tatjana Jovanović iz Kladova. Tvrdi da je situacija u avionu bila vrlo dramatična i ukazuje na navodno neprofesionalno ponašanje posade aviona koji je sleteo u glavni grad Bugarske.

Pročitajte još - Rajaner ukida letove od Stokholma ka Nišu

- U Sofiji je konačno avion sleteo - nastavlja Jovanović. - Tamo smo predugo čekali na izlaz iz aviona, zatim na pasošku kontrolu, a onda i na organizovanju prevoza autobusima. U Niš smo stigli tek u dva časa posle ponoći.

Naša sagovornica tvrdi i da njene reči može da potvrdi svako od putnika, kao i da su svi bili uvređeni zbog ponašanja posade. Informaciju da će sleteti u Sofiji, kako kaže, objavili su samo na engleskom jeziku, iako je 90 odsto putnika bilo iz Srbije.

Na sajtu niškog aerodroma objavljena je informacija da let kasni jer je preusmeren, a kako je objasnio avio-prevoznik, to su morali da učine zbog manjeg tehničkog problema sa avionom.

IZVINjENjE IZ "RAJANERA"

U SKLADU s procedurama, kapetan je kontaktirao sa ATC i avion je normalno sleteo u Sofiji, gde su ga pregledali naši inženjeri - kažu u "Rajaneru" za "Novosti". - Da bi se kašnjenje svelo na minimum, putnike smo autobusom prebacili u Niš. "Rajaner" se iskreno izvinio svim putnicima zbog ovog kratkog odlaganja.