SVE REČI SU SUVIŠNE: Majka malog Despota objavila fotografiju sa sinom dan posle njegove smrti

Novosti Online

14. 10. 2019. u 11:11

СВЕ РЕЧИ СУ СУВИШНЕ: Мајка малог Деспота објавила фотографију са сином дан после његове смрти

Foto: Facebook

Mali Despot Lazić (12) iz Bajine Bašte, "dečak leptir" preminuo je u petak, 11. oktobra, nakon što je tog dana srce po treći put prestalo da mu kuca

Mali Despot Lazić (12) iz Bajine Bašte, "dečak leptir" preminuo je u petak, 11. oktobra, nakon što je tog dana srce po treći put prestalo da mu kuca.


Ovaj dečak čitavo svoje detinjstvo proveo je u bolovima, zbog bulozne epidermolize, retkog oboljenja kože gde oštećenja nastaju čak i pri slabom dodiru ili pritisku.


Njegova majka Sofija Lazić, skrhana bolom, podelila je sa svojim prijateljima na društvenoj mreži Fejsbuk još jednu fotografiju sa sinom, dan nakon što je preminuo.


Iako ispod fotografije nije ostavila nikakav opis ili komentar, svaka reč svakako bi bila suvišna. Sofija se, i na ovaj način, oprostila od svog voljenog sina.


Nakon što je maleni Despot preminuo u Institutu za majku i dete u Beogradu, Sofija je smogla snage da da izjavu za medije.


- Svi smo bili svesni da će ovo jednom doći jer je bolest neizlečiva i sa njom se ne može dugo živeti, ali se nismo nadali da će stići ovako brzo. Ipak je bio premlad. Kako god bio težak, život je život. Ako nam je za utehu, sada ga barem ništa ne boli. Dabogda nikada nikog na svetu ne zadesilo ono što je mog sina i celu porodicu - ispričala je Despotova majka.


PROČITAJTE I: Preminuo Despot Lazić: "Dečak leptir", koji je digao Srbiju na noge, izgubio najvažniju bitku


Podsetimo, dok se "dečak leptir" borio za svoj život, beskrupulozni ljudi lažirali su račune za pomoć malom Despotu kako bi zaradili na njegovoj bolesti.


Mališan je pre dva dana sahranjen u Bajinoj Bašti. Na groblju u ovom gradu nikada pre nije bilo toliko dece.


- Ima simbolike između leptira i našeg Despota. Leptir živi jedan dan i Despot je živeo kratko. I leptir i Despot i sva deca su ukras sveta - čulo se nad odrom dečaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije