Od septembra digitalna nastava u 11.000 učionica

Tanjug

četvrtak, 27. 06. 2019. u 16:54

Од септембра дигитална настава у 11.000 учионица

Depositphotos

Državna sekretarka izjavila je da će do septembra za 500 škola biti obezbeđen bežični internet, odnosno da će u narednoj školskoj godini digitalna nastava biti moguća u više od 11.000 učionica
BEOGRAD - Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je u četvrtak da će do septembra za 500 škola biti obezbeđen bežični internet, odnosno da će u narednoj školskoj godini digitalna nastava biti moguća u više od 11.000 učionica za više od 286.000 đaka.

Matićeva, koja je obišla radove na izgradnji lokalne računarske mreže u Osnovnoj školi "Veljko Dugošević" u Beogradu, prvoj školi u kojoj je započeta realizacija projekta "Povezane škole", istakla je da je podizanje infrastrukture osnova za opremanje škola odgovarajućom računarskom opremom i digitalnim nastavnim sadržajima.

Državna sekretarka je podsetila da je planirano da do 2020. mreža bude izgrađena u još 500 školskih objekata, odnosno 23.000 učionica.

PROČITAJTE JOŠ - Digitalni udžbenici u 2.000 učionica

Izgradnja mreže u okviru kapitalnog projekta "Razvoj IKT infrastrukture u ustanovama obrazovanja, nauke i kulture - Povezane škole'', koji zajedno sprovode Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zvanično je počela 24. juna, a prvi radovi izvode se u još pet škola u Beogradu, kao i u Nišu, Trsteniku i Beloj Palanci.

Prethodno je realizovan pilot projekat kojim je obuhvaćeno 27 osnovnih i srednjih škola u 16 gradova u Srbiji: Beogradu, Leskovcu, Vršcu, Lešnici, Topoli, Boru, Ubu, Zaječaru, Kragujevcu, Loznici, Čačku, Valjevu, Negotinu, Užicu, Jagodini, Kruševcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije