REVOLUCIONARNI ZAHVAT: Srpski kardohirurzi strujom leče i diriguju slabom srcu

B. R.

14. 06. 2019. u 20:05

РЕВОЛУЦИОНАРНИ ЗАХВАТ: Српски кардохирурзи струјом лече и диригују слабом срцу

Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje",foto N.Skenderija

Na institutu za kardiovaskularne bolesti izveden revolucionarni hirurški zahvat ugradnje specijalnog uređaja na bazi niskofrekventnih struja

U INSTITUTU za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" u četvrtak je prvi put u Srbiji, a tek treći put u svetu, pacijentu zbog srčane slabosti ugrađen specijalni uređaj na bazi niskofrekventnih struja, što se u savremenoj medicini smatra revolucionarnom metodom borbe sa srčanom slabošću.

Operaciju su uradili prof. dr Miodrag Perić, dr Velibor Ristić i dr Petar Vuković, a u stručnom timu su bili i dr Branimir Purić i dr Dragana Košević. Ceo zahvat su nadgledali supervizori - kardiohirurzi iz Berlina dr Johanes Miler koji je i pronalazač ove tehnologije, i dr Peter Getel.

Po jedan ovakav operativni zahvat urađen je do sada samo u Nemačkoj i Austriji, a na taj ekskluzivni spisak upisao se, prvi u istočnoj Evropi, Institut "Dedinje".

Pacijenti sa srčanom slabošću su, kako su nam objasnili u "Dedinju", posle ovih operativnih procedura već nakon nekoliko sedmica mnogo bolje, a snaga njihovog srca je znatno popravljena.

PROČITAJTE JOŠ - Ugrađeno prvo potpuno veštačko srce


Sledeće operacije ove vrste na Institutu "Dedinje" su zakazane već za početak jula.

- Ovo je potpuno revolucionarna tehnologija za lečenje srčane slabosti primenom niskofrekventnih struja, koja je prošla višegodišnja ispitivanja - rečeno nam je u "Dedinju". - Uređaj stvara polarizaciju na ćelijskom nivou i kao dirigent potpuno sinhronizuje rad srčanih ćelija.

Nova tehnologija je potpuno kompatibilna sa svim uređajima koji se ugrađuju u srce, uključujući pejsmejkere, defibrilatore, srčane pumpe i zaliske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije