Marković: U kontinuitetu vodimo borbu protiv bele kuge

Tanjug

14. 05. 2018. u 19:45

Марковић: У континуитету водимо борбу против беле куге

Jagodina Foto Zorica Gligorijević

Profesori i studenti treće i četvrte godine demografije na Geografskom fakultetu, posetili su danas Jagodinu, gde su se upoznali sa merama populacione politike koja se sprovodi u ovoj opštini

Profesori i studenti treće i četvrte godine demografije na Geografskom fakultetu, posetili su danas Jagodinu, gde su se upoznali sa merama populacione politike koja se sprovodi u ovoj opštini.


Prodekan Gordana Vojković je ocenila da je Jagodina primer dobre prakse u lokalnoj sredini i da su zato izabrali da je posete.


Predsednik Skupštine grada i narodni poslanik Dragan Marković - Palma rekao je da je Jagodina pre 14 godina prepoznala problem bele kuge i da radi u kontinuitetu, pomažući i direktno i indirektno.


PROČITAJTE JOŠ: I "Novosti" protiv bele kuge


Počeli smo sa neoženjenim i neudatim momcima i devojkama, za njih smo upriličili "večeru ljubavi", davali smo za svaki sklopljeni brak po 3.200 evra. Godinu dana smo davali po 1.200 evra za svako rođeno prvo ili peto dete, do punoletstva dajemo po 200 evra za deseto i jedanaesto a i takvih imamo, rekao je Marković.


On je naveo dac sada nezaposlene trudnice i poprodilje mesečno primaju iz budžeta po 12.000 dinara.


To je naša direktna borba, a indirektna je to što godinama imamo najjeftiniji vrtić u Srbiji, što besplatno na more šaljemo učenike koji su završili četvrti i osmi razred osnovne škole i maturante srednjih škola, đaci putnici imaju besplatan prevoz, vodimo studente u Beč, zapošljavamo roditelje sa više dece, objasnio je Marković.


PROČITAJTE JOŠ: BELA KUGA U RUSIJI: Samo da se ne vrate devedesete


Rezultat je 400 više stanovnika na poslednjem popisu i više odeljenja u skolama, kazao je on.


Pare su nam od štednje, koju ostvarujemo tako što naše službene automobile voze funkcinoneri, neplaćamo im telefone, kafanske račune, odbornici Skupštine i članovi Gradskog veća ne primaju plate, istakoa je Marković.


Mi ćemo i dalje voditi ovakvu politiku, a i Vlada čini sve da ne bude negativnog nataliteta. Ima pomaka, ali zbog teškoća, ne ide brzinom kojom bi hteli, ocenio je Marković.


Marković je obećao zaposlenje za tri svršena studenta ove grupe, a na prijemu ih je bilo oko 50. Razgovoru sa studentima prisustovao je i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Mirko

15.05.2018. 10:05

Imamo 150.000 penzionera koji rade i svakog meseca primaju i platu i penziju i vise stotina hiljada mladih bez ijednog prihoda koji odlaze van zemlje pa nam uskoro sledi uzoz radne snage.