Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je danas, u četvrtoj akciji besplatnih preventivnih pregleda, zabeležen rekordan odziv građana koji su obavili preglede.

Do 16 časova, kada je akcija završena, u nekoj od 98 zdravstvenih ustanova širom Srbije, čak 23.180 građana obavilo je preventivni pregled. Od tog broja, 5.816 građana pregled je obavilo u Beogradu.

Rekordan odziv građana na besplatne preventivne preglede, kaze se u saopštenju, najbolja je potvrda da su građani prepoznali značaj akcije Ministarstva zdravlja, ali i da je javna svest o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja višestruko porasla u našem društvu.

PROČITAJTE JOŠ: U nedelju besplatni pregledi u 98 zdravstvenih ustanova

Ta činjenica, kao i nekoliko hiljada građana kojima je na preventivnim pregledima dijagnostifikovano i prevenirano ozbiljno oboljenje, motiv su Ministarstvu zdravlja za nastavak ove akcije i u narednoj godini.

Stoga Ministarstvo zdravlja, uz zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na uloženom trudu, najavljuje da će akcija preventivnih pregleda, zbog velikog interesovanja građana, biti nastavljena već sredinom januara, navedeno je u saopštenju.

Građani su danas mogli da obave besplatne oftamološke preglede, ultrazvučni pregled stomaka i laboratorijski pregled holesterola, triglicerida i drugih lipida u krvi.