Mladi srpski matematičari stigli u Beograd zadovoljni medaljama

Tanjug

25. 07. 2017. u 22:38

Članovi matematičke ekipe Srbije koja je na 58. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu odnela četiri srebrne i dve bronzane medalje, vratili su se iz Rio De Žaneira

Млади српски математичари стигли у Београд задовољни медаљама

Foto: Tanjug

BEOGRAD - Članovi matematičke ekipe Srbije koja je na 58. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu odnela četiri srebrne i dve bronzane medalje, vratili su se večeras iz Rio De Žaneira u Beograd.

Oni su se po dolasku na aerodrom zahvalili svima koji su omogućili pripreme i istakli da se nadaju još boljim rezultatima sledeće godine.

Učenik drugog razreda Aleksa Milojević, koji je ove godine osvojio srebrnu medalju, zahvalio je svima koji su omogućili pripreme, proces selekcije i finansijsku podršku za odlazak na takmičenje istakavši da se srpska ekipa "očigledno" dobro spremala.

"Olimpijada sama po sebi nije nikada lako takmičenje. Takmičite se sa više od 600 ljudi iz celog sveta koji su se spremali isto kao i vi čitave godine da dođu i da tu odmere znanje sa vama. Mi smo se očigledno dobro spremali, naši rezultati to pokazuju. Nastavićemo da radimo naravno i sledeće godine ćemo se potruditi da ostvarimo još veće rezultate", rekao je Milojević.

Dobitnica bronzane medalje Ivana Ivančić istakla je da je ljubav prema onome što radi ono što je dovelo do medalje i rekla da se nada još boljim rezultatima sledeće godine.

Članovi Državne komisije za takmičenja iz matematike na aerodromu su istakli da se da Komisija trudi da svake godine uvede poboljšanja u sistem takmičenja navodeći da je to bio slučaj i ove godine kao i da je njima kao vođama bilo zadovoljstvo da učestvuju, iako je po obimu to bio veliki posao što je bio dodatni razlog za radost.

Članovi komisije su istakli da se nadaju još boljim rezultatima sledeće godine za šta postoje osnove s obzirom na to da od šest članova srpske ekipe, njih petoro ostaje u konkurenciji za sledeću godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

ranko75

26.07.2017. 06:57

Cestitka ucesnicima olimpijade, a isto tako onima sto su ih pripremali i trenirali.

Niki

26.07.2017. 08:03

Bravo za sve one koji pišu o ovakvim uspesima.Ovo treba da budu vesti za prvu stranu svih glasila.Još jednom bravo za osvojene medalje.Smeta mi nepotpun izveštaj ovog teksta.Naime,ne zna se sa kim su ovi mladi umovi delili megdan?Ko su i iz kojih zemalja osvajači zlata?Koje su to zemlje iz kojih su došli pobednici?Zašto se o tome ne piše?Treba da znamo sve o našim "protivnicima"Tek tada bi ovaj tekst bio potpun.

naslov je vec duze vreme tu gde je

26.07.2017. 08:29

A sa te olimpijade su se vratila nasa deca.....Sve cestitke Vasem listu na doceku!Mada postoji mogucnost I da ste slucajno bili na aerodromu...?Nije vazno!I kad putujes na odmor,vazno je I ono"uspu vidjeno"...Iz hitne mi javise da su citaoci I komentatori,u mnogim mestima Srbije....Blokirali hitne....I svi su dosli sa istim simptomima...?Zuljevi na jagodicama prstiju....Na pitanje od kud...?Ja toj deci zelim sve najbolje!Cestitam na uspehu I uspesima.I neka ne brinu oni koji nisu bili prvi,bice!

RRPANTELA

26.07.2017. 08:38

Bravo.ice nagrada bar besplatno daljne skolovanje. Ne mora stan i ne mora 30000eurica