Ministar odbrane Zoran Đorđević uručio je danas ključeve od 26 stanova pripadnicima Ministarstva odbrane i vojske Srbije.

U pitanju su stanovi u Beogradu, Kragujevcu, Raški, Novom Sadu, Gornjem Milanovcu, Vršcu i Subotici.

Navodeći da su neki pripadnici vojske i Ministarstva odbrane čekali više od tri decenije, Đorđević je poručio da će u narednom periodu pokušati da se stambeno zbrinjavanje rešava na brži i efikasniji način.

On je rekao da je prošle godine 756 pripadnika vojske dobilo stanove, a da će ove godine probati da nadmaši tu cifru.

Kako je rekao, Ministarstvo odbrane, pored dodele ključeva pokušava i na neke druge načine da reši pitanje stanovanja, poput subvencionisanih kredita.

"Želim vam da se skućite već danas, da krenete da uživate u onome što ste godinama čekali a poruka ljudima u sistemu koji čekaju stan je da ćemo dati sve od sebe da dobijete ključeve", poručio je Đorđević.

Ministar je rekao da je trenutno bez stana oko 12.500 hiljada pripadnika vojske i Ministarstva odbrane dodajući da se za uvećane troškove stanovanja (UTS) godišnje izdvaja oko milijardu i 200 miliona dinara.

Đorđević je izrazio očekivanje da će se već na nekoj od sledećih sednica vlade naći master plan "koji će u potpunosti da afirmiše prodaju naših nekretnina".