Pripadnik Generalštaba OVK isporučen u Hag; Tatu su pozvali iz Euleksa, a onda...

Novosti online

petak, 26. 06. 2020. u 00:36

Припадник Генералштаба ОВК испоручен у Хаг; Тату су позвали из Еулекса, а онда...
Bivši član Generalštaba Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Adem Zogjani poslat je u Specijalni sud u Hagu, saopštio je danas njegov sin Ljiridon Zogjani
 Bivši član Generalštaba Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Adem Zogjani poslat je u Specijalni sud u Hagu, saopštio je danas njegov sin Ljiridon Zogjani.

Kako prenosi Kosovo onlajn, Zogjanijev sin Ljiridon je u objavi na Fejsbuk nalogu istakao da je Euleks jutros pozvao njegovog oca i odatle ga uputili u Hag bez prethodne najave i znanja, njega i njegove porodice.

Prema njegovim rečima, Specijalno tužilaštvo je pozvalo njegovog oca zbog događaja za period tokom rata.

 Zogjanijevo slanje u Hag dolazi dan nakon što je Kancelarija Specijalnog tužilaštva Specijalnog suda potvrdila da je podigla optužnicu protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija i lidera Demokratske partije Kosova (DPK) Kadrija Veselija, kao i drugih zvaničnika OVK.

Na poslednjim lokalnim izborima na Kosovu, Zogjani je bio kandidat DPK za gradonačelnika Kosova Polja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

deda

26.06.2020. 08:09

Sve se znalo ali dugo cekalo da se ti siptarski zlocinci privedu i osude. Ubijali su svedoke a niko nije reagovao od strane EU.Svu krivicu su bacali na Srbiju i srbe ocigledno drsko i bezobrazno iznosili sve lazne podatke onako kako je njima odgovaralo.