Seat“ od proizvodnje automobila do ventilatora (FOTO)

Novosti Online / P. Živković

03. 04. 2020. u 22:54

Сеат“ од производње аутомобила до вентилатора (ФОТО)
Prelazak od proizvodnje automobila do ventilatora u rekordnom roku rezultat je intenzivnog rada mnogih zaposlenih u „seatu“ kod kojih je solidarnost bila moćna pokretačka snaga
Proizvodna linija za model „seat leon„ u fabrici u Martorelu gotovo je neprepoznatljiva. Izvršena je prenamena u proizvodnji pa se sada isporučuju automatizovani ventilatori koji će pomoći zdravstvenom sistemu tokom krize sa virusom „Kovid-19“.

Prelazak od proizvodnje automobila do ventilatora u rekordnom roku rezultat je intenzivnog rada mnogih zaposlenih u „seatu“ kod kojih je solidarnost bila moćna pokretačka snaga.

-Motivacija svih koji učestvuju u ovom projektu je ta što pomoću našeg znanja možemo masovno da proizvodimo opremu koja će nam spasiti živote - objašnjava Nikolas Mora iz proizvodnog odeljenja „Seata“ u Martorelu.

Od početka situacije izazvane koronom, u“Seat“u je pokrenuto nekoliko inicijativa za borbu protiv širenja virusa. Konkretno, za proizvodnju materijala i uređaja koje traže velike bolnice,kao što su ventilatori. Tim inženjera marljivo se bavio dizajniranjem nekoliko prototipa, ukupno 13, sve dok se ne proizvede konačni model.

Projekat uključuje korišćenje komponenti za proizvodnju vozila sa proizvodnih linija „Seatovih“modela od čega je ključni prilagođeni motor brisača vetrobranskog stakla. Cilj je bio da se naprave ventilatori najvišeg kvaliteta, a rezultat je „OxyGEN“. Dizajnirani u saradnji sa „Protofi.XYZ, a sastavlja se u objektima „Seata“. Svaki ventilator ima više od 80 elektronskih i mehaničkih komponenti i podvrgava se temeljnoj kontroli kvaliteta sa sterilizacijom ultraljubičastim svetlom.Ventilator je trenutno podvrgnut dugotrajnom testiranju u okviru procesa odobrenja. U međuvremenu, linija nastavlja da funkcioniše zahvaljujući mnogim zaposlenima koji su neumorno radili na ovom projektu.
Samo saznanje da smo pokušali da spasimo život čini sve ovo što smo uradili vrednim - kaže Frances Sabate iz istraživanja i razvoja u „Seatu“.
Rezultat ovog projekta je moguć zahvaljujući solidarnosti zaposlenih i saradnji mnogih kompanija i entiteta kojima „Seat“želi da se zahvali na njihovom učešću, posebno španskoj Agenciji za lekove i zdravstvene proizvode.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)