Češki prvenac na struju: Škoda objavila ime E-SUV modela: Enyaq

Novosti Online / P. Živković

12. 02. 2020. u 18:33

Чешки првенац на струју: Шкода објавила име Е-СУВ модела: Еnyaq

Foto Promo

Škoda promovisala ime prvog SUV modela
ČEŠKI automobilski gigant "Škoda" pod okriljem "Folksvagena" ne samo da trenutno doživljava zvezdane trenutke, ruši rekorde prodaje, već misli i na budućnost!


Tako je, danas, promovisano ime prvog SUV modela "Škode" na struju koji je poneo ime "ENYAQ".


Ovaj naziv, kaže se u saopštenju "Škode" dostavljenog "Novostima", za prvi električni SUV model brenda kombinuje "E" kao električna mobilnost sa karakterističnim "Q" za "Škoda" SUV modele.


Naziv je izveden iz irske reči "Enya" što znači "izvor života"!Sama "Enya" vodi poreklo od galske reči "Eithne" što znači "smisao", "duh" ili "suština".


Ova različita značenja daju različitu perspektivu SUV modelu. "Izvor života" simbolizuje ulazak proizvođača automobila u novu eru elektromobilnosti i u skladu je sa sloganom brenda "Inventivnost nas pokreće još od 1895."


Prvi "Škodin" električni SUV model koji se zasniva na modularnoj električnoj platformi (MEB) "Folksvagen grupe". Sa novim modelom ENYAQ, češki proizvođač automobila pravi još jedan korak napred u eri elektromobilnosti u 2020. godini.


Ovo je prvo vozilo češkog proizvođača u nizu serije koja će činiti više od deset električnih modela koje će "Škoda" lansirati pod subbrendom "ŠKODA iV" do kraja 2022. godine.


Pročitajte još: Stiže četvrta generacija: "Škoda" prikazala skicu modela "oktavija"


Do 2025. godine, ŠKODA očekuje da će električna vozila i modeli sa plug-in hibridnim pogonom činiti 25 odsto prodaje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije