Reno kađar“ još atraktivniji (FOTO/VIDEO)

P. Živković

petak, 01. 02. 2019. u 21:02

Рено кађар“ још атрактивнији (ФОТО/ВИДЕО)
Međunarodna prezentacija restilizovanog modela
ZA regionalnu prezentaciju restilizovanog modela "kađar" kompanija "Reno-Nisan Srbija" odabrala je maršutu od Beograda do Ropole, Vinarije Aleksandrić, želeći ne samo da novinarima iz Slovenije, Makedonije, BiH, Crne Gore ,Hrvatske i naravno Srbije, predstavi ne samo svoj adut u takozvanom SUV C segmentu već i da još jednom pokaže lepote ovog dela naše zemlje.

Od predstavljanja 2015."reno kađar" je prodat u više od 450.000 primeraka. Pritom je iskoristio iskustvo "Nisana" u proizvodnji pogona na sva četiri točka i istakao se svojim terenskim sposobnostima. Novi "kađar", poboljšan je u svim područjima. Pokreću ga novi, snažniji i štedljiviji benzinski i dizel motori koji donose više zadovoljstva u vožnji.

Pročtitajte još - LIMUZINA ZA SLADOKUSCE: "Reno megan grand kupe" na skeneru "Novosti" (Foto)

Dizajn je dinamičniji i moderniji. Zadržana su prepoznatljiva obeležja dizajna SUV,a pritom ovaj francuski šarmer za sve terene, postao još privlačniji i još luksuzniji.

- Novi "kađar" je snabdeven potpuno novim motorima - itskao je na predstavljanju modela Vladimir Jeremić marketing menadžer Reno-Nisan Srbije - Kako bi ispunili zahteve važećih pravilnika, benzinski i dizel motori opremljeni su najnovijim tehnologijama za smanjenje emisija. Smanjena im je potrošnja, a istovremeno su im poboljšane performanse i vozne karakteristike.

Benzinski motor "1,3 TCe FAP", koji je premijeru imao u modelu "senik", a zatim je ponuđen i u modelima "kaptur" i "megan". Razvila ga je "Alijansa" u saradnji sa "Daimlerom" i ispunjava najviše standarde u pogledu performansi i voznih osobina. Četvorocilindarska arhitektura omogućava uglađenu vožnju bez vibracija.

U Kađaru je ovaj motor opremljen i filterom čestica (FAP). Motor TCe FAP dostupan je u četiri verzije: TCe 140 FAP sa ručnim menjačem, TCe 140 EDC FAP, TCe 160 FAP sa ručnim menjačem i TCe 160 FAP sa EDC menjačem. Ovaj "kađar" pokreću modernizovani dizel motori opremljeni sistemom selektivne katalitičke redukcije (SCR), koji se smatra najefikasnijim rešenjem za uklanjanje azotnih oksida (NOx).

Ova tehnologija smanjuje emisije zagađivača bez štetnog uticaja na performanse! Ti motori sada nose naziv Blue dCi.. Ovaj agregat u odnosu na motor prethodne generacije sada ima 5,0 KS i 10 Nm više što mu omogućava uglađeniju vožnju uz nižu potrošnju.

"Blue dCi 150" je najmoderniji motor dostupan za obnovljeni Kađar. Razvija 20 KS više od prethodnika, što mu omogućava fantastične performanse.

Dostupan je sa ručnim menjačem i sa pogonom na prednje ili sva četiri točka. Proverena pouzdanost "Kađarov" pogon na četiri točka koristi "Nisanovo" bogato iskustvo.i nudi izbor između tri načina rada: "2WD": snaga se prenosi samo na prednje točkove kako bi se smanjila potrošnja goriva,"Auto" elektronski sistem automatski raspodeljuje obrtni moment između prednje i zadnje osovine."Lock": središnji diferencijal zaključan je za stalnu raspodelu obrtnog momenta u odnosu 50:50 između prednjih i zadnjih točkova. Ovaj način rada, namenjen posebno za terensku vožnju, aktivan je do brzine od 40 km/h. Načini rada biraju se uz pomoć obrtnog dugmeta smeštenog na središnjoj konzoli iza ručice menjača. Za verzije sa prednjim pogonom i dalje je dostupan sistem "Extended Grip". U kombinaciji sa gumama za blato i sneg ovaj sistem za sprečavanje proklizavanja poboljšava prianjanje u vožnji blatom ili peskovitim površinama.

Načini rada bira se uz pomoć obrtnog dugmeta smeštenog na središnjoj konzoli iza ručice menjača: Udobnost putnika u "kađaru" je prioritet od samog početka. Obnovljeni model ide korak dalje i donosi još moderniji dizajn i bolji utisak kvaliteta. Novi, elegantniji dodirni ekran multimedijalnog sistema U središnjem delu armaturne ploče smešten je novi dodirni ekran multimedijalnog sistema koji se odlikuje boljom osvetljenošću i osetljiviji je na komande.

Ekran dijagonale 7 inča omogućava upravljanje sistemom "R-LINK 2" uz pomoć komandi na obe strane ekrana. Ekran je postavljen u ravni sa armaturnom pločom i daje joj elegantniji izgled bez prekidanja nepotrebnim linijama.

Novi "kađar" je serijski ili uz doplatu opremljen sa desetak sistema za pomoć u vožnji uključujući sistem za pomoć pri parkiranju, sistem aktivnog kočenja u nuždi za gradsku vožnju i vožnju otvorenim putem, sistem upozorenja na frontalni sudar, upozorenje na nenamerno skretanje iz trake, upozorenje na vozilo u mrtvom uglu itd. Ponuda je obogaćena funkcijom sprečavanja prekoračenja brzine koja usklađuje ograničenje brzine koje prikazuje navigacioni sistem sa ograničenjem na saobraćajnim znacima koje je zabeležila prednja kamera. Vozač uvek zna koju brzinu ne sme da premaši.

Novi "kađar" ima jedan od najvećih prtljažnika u segmentu zapremine 472 dm3 prema normi VDA (527 litara). Zadnja klupa preklopiva u odnosu 2/3:1/3 jednostavno se preklapa uz pomoć ručica Easy Break smeštenih sa obe strane prtljažnika. Pritom se suvozačevo sedište može preklopiti u potpuno ravnu površinu kako bi omogućilo utovar tereta dužik i od 2,5 metara.

Početna cena "kađara" čija prodaje je već počela u Srbiji je 18.390 evra.

DIMENZIJE

DUŽINA : 4.489 mm

ŠIRINA:1.834 mm

VISINA:2.646 mm

MEĐUOSOVINSKO RASTOJANjE:2.646 mm

PRTLjAŽNIK:527/1.478 lit..

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije