Smeštaj za pse slabo tražen: Ne pomažu ni popusti, korona opustela hotele za pse

J. Gočanin

nedelja, 05. 07. 2020. u 07:18

Смештај за псе слабо тражен: Не помажу ни попусти, корона опустела хотеле за псе

Prošlog leta kapaciteti bili popunjeni

Epidemija smanjila broj usluga pansiona za ljubimce. Sugrađani uglavnom rade od kuće, pa sami čuvaju životinje
IAKO smanjenim kapacitetom, pansioni, odnosno hoteli za pse i mace u Beogradu, rade. Vlasnici, uglavnom kada putuju, svoje kućne ljubimce poveravaju stručnjacima zaposlenim na ovakvim mestima. Međutim, u skladu sa epidemiološkom situacijom, opao je i broj gostiju ovih hotela.

Građani skoro i da ne odlaze iz Beograda pa nemaju ni potrebe da svoje kuce ostavljaju nekome na čuvanje.

- Ovo je sezonski posao, a sada je period u kojem smo mi ranijih godina poslovali "punom parom". Znali smo da tokom juna rezervišemo mesta za ceo jul i avgust, da popunimo kapacitete, dok sada nemamo ni 15 odsto prošlogodišnjih rezervacija - kaže vlasnica jednog hotela.

Većina u svojoj ponudi, u sklopu objekta ima i takozvani vrtić za ljubimce. Namenjen je zaposlenim ljudima, čiji psi i mace tu borave dok su vlasnici na poslu. Ali, prema rečima sagovornice, i ta mesta su prazna, jer veliki broj građana sada radi od kuće.

Cenovnici ne postoje jer, kaže, nije isto kada neko na čuvanje poveri odraslog psa i štene. Da bi svog ljubimca ostavili u pansionu vlasnici treba da izdvoje između 1.200 i 1.800 dinara dnevno.

Kako kažu, specijalnih popusta zbog pandemije virusa korona nije bilo s obzirom na to da razne pogodnosti imaju i tokom cele godine.

- Klijenti u zavisnosti od toga koliko životinja ostavljaju, dobijaju i popust. Zatim, na koliko dana, da li je to sedam, deset ili više. Za nekog čiji će ljubimac biti kod nas više od mesec dana naravno da ne mogu da važe dnevne cene - objašnjava sagovornica.

Radno vreme takođe ne postoji. Vrata ovih hotela otvorena su 24 časa, jer, kažu, uvek neko mora da bude tu sa životinjama i na oprezu.

- Imamo ugovor sa veterinarskim ambulantama i stanicama, pa ukoliko nešto krene po zlu, dostupni su nam u bilo koje doba dana - pričaju vlasnici.

BESPLATAN BORAVAK

TOKOM vanrednog stanja, vlasnica jednog od ovih neobičnih hotela potpuno besplatno je omogućavala boravak psima i macama čije su gazde bile zaražene virusom korona.

- Žena od koje iznajmljujem objekat izašla mi je u susret i nije tražila kiriju u tom periodu. To je kod mene izazvalo oduševljenje, pa sam i sama želela na neki način da nekome pomognem. Tako sam došla na tu ideju, da bez nadoknade čuvam ljubimce ljudima kojima je to neophodno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije