Možete ih staviti u svaki kutak stana: Obične drvene gajbice mogu poslužiti kao stočići, police, prostor za odlaganje (FOTO)

S. B.

04. 02. 2020. u 18:10

Можете их ставити у сваки кутак стана: Обичне дрвене гајбице могу послужити као сточићи, полице, простор за одлагање (ФОТО)

Depositphotos

Da bi naš životni prostor dobio novo ruho, nije neophodno veliko ulaganje. Dovoljna je dobra ideja

KATKADA, da bi naš životni prostor dobio novo ruho, nije neophodno veliko ulaganje. Dovoljna je dobra ideja, a jednu od njih nametnuli su mnogi stručnjaci za enterijer.

Obične drvene gajbice, sačinjene od letvica, u kojima na pijacama možemo da vidimo povrće, ubacili su i u najsavremenije opremljene domove.

Uglavnom su ih ostavili u prirodnoj boji drveta, ali poneke su ofarbali u belo i postavili ih u spavaće sobe tako što su ih poređali jednu na drugu. Na taj način dobijena je polica kraj uzglavlja, pogodna za odlaganje knjiga i ukrasa, čak i jastuka. Neke su postavili u kutak predviđen za odmor, uz udobnu fotelju, i na njih poređali, na primer, saksijske biljke. Gajbice su završile i u predsoblju i tako postale mesto gde može da se odlože ćasa za ključeve i ostale stvari koje odlažemo čim uđemo u dom. Ima ih i u radnim sobama, kraj stola, gde nemaju ulogu police već prostora u koji mogu da se ubace najrazličitije stvari. Gajbice koje su se našle u kuhinji poslužile su kao police za vinske flaše, činije za voće, različite vrste testenina...

U dnevnom boravku, osim u vidu polica, gajbice su završile i naopako okrenute, dobijajući tako funkciju stočića, na čije ivice su dodati točkići, kako bi bile lako pokretljive. Osim gajbi, isti efekat možete da postignete i uz pomoć drvenih paleta, koje služe za transport većih tovara. Kako palete imaju veću površinu, podrazumeva se, od njih možete da dobijete "ozbiljne" stolove u dnevnoj sobi na koje takođe treba da montirate četiri točkića kako bi dobili na visini (palete su niže od gajbica) a i da biste po potrebi mogli da ih premeštate u različite delove prostorije. Po želji možete i da ih ofarbate u omiljenu boju i tako dobijete upečatljiv komad nameštaja, istovremeno moderan i rustičan.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije