Pripremite telo za veći fizički napor

V. N.

03. 06. 2018. u 14:06

Da biste ojačali telo i bili spremniji za veće fizičke napore, prvo bi trebalo da aktivirate glavne mišićne grupe - rameni pojas, bokove i stomak

Припремите тело за већи физички напор

Shutterstock

DA biste ojačali telo i bili spremniji za veće fizičke napore, prvo bi trebalo da aktivirate glavne mišićne grupe - rameni pojas, bokove i stomak. Jačajući ove delove tela povećaćete potencijal za bilo koju drugu fizičku aktivnost.

S obzirom na to da u ovo doba godine više vremena provodite napolju, moći ćete spremnije da prihvatite izazov vožnje bicikla, džogiranja u prirodi, vežbanja na svežem jutarnjem vazduhu, a smanjiće se mogućnost povređivanja.

Predlažemo vežbe koje na najbolji mogući način jačaju ramena, zatežu bokove i stomak.


Podizanje kukova

Lezite na bok, tako da je celo telo opruženo i zategnuto, oslanjajući se na podlakticu ruke. Kukove podižite od podloge tako što ćete se opirati o podlogu. Radi pravilnog izvođenja vežbe važno je da ne pomerate kukove ni napred ni nazad. Ponovite od 10 do 20 puta na jednom, a zatim na drugom boku. Uradite po tri serije.


Sklekovi

Telo je u položaju skleka, zategnuto i oslonjeno na opruženim rukama. Noge bi trebalo da su u širini kukova. Spuštajte se licem ka podlozi, ali tako da se ne pravi krivina na leđima. Ponovite od 10 do 20 puta u tri serije.


Trbušnjaci

Lezite na leđa sa savijenim nogama koje su raširene tako da prate širinu kukova. Podižite leđa od podloge - samo lopatice, uz istovremeno podizanje ruku iznad grudi. U podignutom položaju zadržite se tri sekunde. Ova vežba jača i oblikuje mišiće trbušnog zida. Izvodi se od 10 do 20 ponavljanja sa pauzama u tri serije.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije