Želite li ravan stomak: Ishrana važnija od vežbanja

S. B.

petak, 12. 06. 2020. u 20:21

Желите ли раван стомак: Исхрана важнија од вежбања

Ilustracija / Foto Depositphotos

Od besomučnog ponavljanja trbušnjaka mnogo je važnija uravnotežena ishrana, tvrde fitnes stručnjaci. Izračunato je da je udeo ishrane u lepo definisanom stomaku čak 70 odsto, a vežbi samo 30 procenata

VEROVATNO smatrate da su za čvrst i ravan stomak najvažnije vežbe. E, pa, niste u pravu. Od besomučnog ponavljanja trbušnjaka mnogo je važnija uravnotežena ishrana. To tvrde fitnes stručnjaci. Čak je i izračunato da je udeo ishrane u lepo definisanom stomaku čak 70 odsto, a vežbi, shodno tome, samo 30 procenata.

Ovo ne bi trebalo da bude poziv da prestanete da vežbate, naprotiv. Radite trbušnjake, i to nekoliko puta nedeljno. Dobar rezultat neće izostati, ali sve morate da potkrepite i odgovarajućom ishranom. Na primer, za doručak jedite žitarice, zbog biljnih vlakana. Naviknite se da dan započinjete ovsenom kašom. I večera bi trebalo da se sastoji od žitarica, integralnih. Zasitiće vas, a istovremeno srediti digestivni trakt. Od napitaka, preporučuju se zeleni čaj i jogurt (zato što velike količine kalijuma smanjuju funkciju hormona koji je zaslužan za skladištenje masti).

A od svega nabrojanog još je važnija volja. Volja da istrajete u vežbanju, ali i da se oduprete namirnicama koje nisu dobar izbor ako želite da imate ravan stomak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije