Barena JAJA smo pravili sto puta, ali niste znali da ih možete spremiti i BEZ KUVANJA

Magazin Novosti

02. 06. 2020. u 21:00

Kako da skuvate jaja bez kuvanja u ključaloj vodi otkrila je u knjizi "Kako skuvati vuka" M. F. K. Fišer

Барена ЈАЈА смо правили сто пута, али нисте знали да их можете спремити и БЕЗ КУВАЊА

Foto: Despositphotos

Kako da skuvate jaja bez kuvanja u ključaloj vodi otkrila je u knjizi "Kako skuvati vuka" M. F. K. Fišer, pisac brojnih knjiga o pripremanju hrane. Fišerova predlaže dve metode kako da ukusna i sočna jaja spremite na pravi način.


Njene metode potiču još iz 1942. kada je i objavila pomenutu knjigu. Prvi način je da stavite jaje u hladnu vodu čime ćete sprečiti koru jajeta da pukne, a zatim kuvati na blagoj vatri, a nikako u ključaloj. Kako Fišerova tvrdi, jaje će biti skuvano u potpunosti, ali će ukus biti znatno bolji.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije