Kako da se ne ugojite tokom vanrednog stanja: Jedite zdravu hranu sa nezdravom, kako biste napravili dobar balans

T. L.

nedelja, 03. 05. 2020. u 19:50

Како да се не угојите током ванредног стања: Једите здраву храну са нездравом, како бисте направили добар баланс
Skloni smo prejedanju ovih dana, pazite se nagomilavanja viška kilograma
PREJEDANjE ili bar unošenje hrane u količinama većim nego što smo navikli ovih dana je stvarnost većine, jer tokom trajanja vanrednog stanja imamo više vremena i više briga. Otuda lako posežemo za slatkišima i nezdravim namirnicama, kako bismo se utešili i potrošili sate. Da biste po završetku pandemije, ipak, bez glavobolje stali na vagu, ali i sačuvali dobru krvnu sliku, Alisa Koen, nutricionistkinja iz Njujorka, savetuje sledeće:

- Obavezno kombinujete nezdravo sa zdravim. To vam je pravilo broj jedan u ishrani kada želite da napravite dobar balans. Svaki put kada pojedete nešto loše, kao što je grickalica, uparite je sa nekom hranljivom namirnicom. Čips koji vam se jede, potrudite se da grickate uz ceđenu pomorandžu ili čak probiotski jogurt. Ili napravite kolač koji želite, uz dodatak svežeg voća. Hamburgeru dodajte veliku porciju salate. I tako radite sa svakom drugom nezdravom namirnicom.

Suština je da se ne lišavate ničega što poželite, ali da organizam obezbedite i hranljivim stvarima.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)