Da li kečap treba držati u frižideru ili van njega? Evo šta je ispravno

Novosti online

30. 01. 2020. u 09:50

Jeste li se ikada zapitali da li je potrebno nakon upotrebe staviti bocu kečapa u frižider ili je slobodno smete ostaviti na polici?

Да ли кечап треба држати у фрижидеру или ван њега? Ево шта је исправно

Depositphotos

Gotovo svi mi volimo kečap, imamo ga kod kuće i jedemo s vremena na vreme. Međutim, jeste li se ikada zapitali da li je potrebno nakon upotrebe staviti bocu kečapa u frižider ili je slobodno smete ostaviti na polici?

U trgovinskim radnjama boce sa kečapom ćete pronaći na policama pored konzervi ili tegli sa ukiseljenim povrćem – dakle, na običnim policama, a ne u frižideru. Međutim, nekako sve mi imamo običaj da otvorenu bocu kečapa, ali i novu, zatvorenu, stavimo u frižider – kako bi sadržaj duže trajao. Da li je to uopšte potrebno? U krajnjoj liniji, boce sa kečapom stoje u restoranima po stolu – a ne u rashladnoj vitrini…

ODGOVOR: ZAVISI


U kečapu se nalazi sirće, prirodni konzervans koji će se pobrinuti za to da kečap može duže da traje. Određeno vreme kečap može bez problema da bude van frižidera. Ako ga nakon jela zaboravite na stolu, odnosno ne stavite odmah u frižider, onda to nije strašan problem.


U restoranima se kečap veoma puno i brzo troši, pa se bočice isprazne pre nego što se kečap pokvari. Zbog toga većina restorana ne stavlja boce sa kečapom u frižider. U domovima je situacija nešto drugačija. Ako baš svaki dan ne jedete kečap, onda je potrebno nekoliko nedelja ili čak meseci da se boca isprazni. Zato bi kod kuće trebalo kečap da držite u frižideru. Tamo može da stoji čak do šest meseci nakon prve upotrebe.

(Blic žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

* КОМЕНТАР *

30.01.2020. 11:34

Кечап не треба уопште ни имати у кући!!! А ако га већ имате онда га оставите на сред стола како би се што пре покварио и како бисте се што пре отарасили тог убице свих добрих и квалитетних укуса у јелима и убице људског тела!!!

Dara

30.01.2020. 21:56

@* КОМЕНТАР * - Genijalan komentar. Ništa ne treba dodati ni oduzeti. I dobro me nasmeja!

Grof

31.01.2020. 08:00

Ja preferiram paradaiz pire koji nema dodatke i konzervanse i koji se i u frizideru pokvari za desetak dana. Ali mu je zato ukus pravi i mnogo je zdrav

Вук

31.01.2020. 21:28

Хахахаха, у фрижидеру, ГЕНЕТСКИ МОДИФИКОВАН, ПРОЧИТАЈТЕ НАРОДЕ САСТАВ?!?!?!