Priznanje pijanistkinji Nadi Kolundžiji

Tanjug

ponedeljak, 20. 04. 2020. u 15:23

Признање пијанисткињи Нади Колунџији

Foto Tanjug/privatna arhiva

Pijanistkinja Nada Kolundžija jedna je od devet dobitnika velike međunarodne nagrade Zlatne medalje na takmičenju „Global Music Awards“
Pijanistkinja Nada Kolundžija jedna je od devet dobitnika velike međunarodne nagrade Zlatne medalje na takmičenju „Global Music Awards“, za trostruko CD izdanje „UDAH/IZDAH: Mala antologija muzike za klavir (1914-2014)“.


Ova nagrada za izuzetnost je ustanovljena 2011. godine, sa sedištem u Kaliforniji, a bronzana, srebrna i zlatna medalja dodeljuju se nezavisnim, talentovanim i inovativnim muzičkim umetnicima koji se bave različitim žanrovima.


Kandidati su prošli tri stepena selekcije o kojoj je odlučivao dvanaestočlani žiri sastavljen od vrhunskih muzičara iz celog sveta.


Prilikom odlučivanja o nagradi, žiri se rukovodi kriterijumom u kome je istaknuto da “traže emocionalnu komunikaciju, ono što će slušaocu biti novo, nezaboravno i upečatljivo.”


“Tražimo kreativnost i kvalitet. Želimo da budemo iznenađeni i dirnuti onim što čujemo. Želimo da budemo uvereni da oni koje nagradimo zaista mogu da pokrenu publiku - tako da radost muziciranja postane zarazna. Želimo da nas umetnik podseti na to zašto toliko brinemo o muzici”, kažu iz žirija.


U takmičenju „Global Music Awards“ do sada je učestvovalo na stotine muzičara iz više od 70 zemalja, a mnogima od njih ovo je učešće otvorilo nova vrata u karijeri.