Ovacije i suze za Oca: Rasprodate projekcije filma Srdana Golubovića na Berlinalu

R. R.

25. 02. 2020. u 10:45

Овaције и сузе за Оца: Распродате пројекције филма Срдана Голубовића на Берлиналу
Pred našu publiku "Otac" stiže 28. februara, i njegovom projekcijom u Sava centru svečano će biti otvoren 48. Fest
O NAŠEM "Ocu" se puno priča i vrlo sam zadovoljan, mislim da je ovo veoma dobar početak za život jednog filma. Reakcije publike, kao i kritike koje su do sada izašle su odlične. U prilog tome govori i činjenica da su posle premijere 22. februara pred prepunom dvoranom, i dve naredne projekcije, u nedelju i sinoć, bile rasprodate - kaže reditelj Srdan Golubović, jedini predstavnik srpske kinematografije na ovogodišnjem, 70. festivalu u Berlinu.

O uspehu njegovog novog ostvarenja "Otac", kako izveštavaju nemački i naši mediji, svedoče desetominutni aplauzi publike, ali i suze, posle svetske premijere u čuvenom bioskopu "ZOO Palast".


Pročitajte i: Smak sveta je stigao! Novi strip „Čarobne knjige“


"Najnoviji dugometražni igrani film Srdana Golubovića kombinuje društveni realizam filmova koji slamaju srce, što srećemo u filmovima braće Darden, sa pričom o običnom čoveku znanom iz filmova Frenka Kapre. Očeva epska misija da se ponovo izbori za starateljstvo nad decom predstavlja osnovu snažne i suptilno iznijansirane drame u filmu 'Otac', i smatram da bi festivali i publika trebalo da Golubovićevo prijemčljivo i emotivno pripovedanje dočekaju širom otvorenih ruku.


Pred našu publiku "Otac" stiže 28. februara, i njegovom projekcijom u Sava centru svečano će biti otvoren 48. Fest.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije