Smak sveta je stigao! Novi strip „Čarobne knjige“

Marina Mirković

21. 02. 2020. u 18:33

Novi naslovi iz DC univerzuma kod "Čarobne knjige". Šest stotina miliona duša zahvatio je tajanstveni tehnoorganski virus poslat na Zemlju, pretvorivši ih u bezumne, pomahnitale ubice

Смак света је стигао! Нови стрип „Чаробне књиге“

SMAK je stigao! To je premisa na kojoj se zasniva novi strip iz DC univerzuma, u izdanju naše "Čarobne knjige" - "Mrtve duše", mračna i genijalna, u svakom smislu "zarazna", epska pripovest iz serijala DCeased.

Šta će biti s najvećim svetskim herojima ako dođe smak sveta? Na ovo pitanje svoj odgovor daje stripski autor, dramski pisac i scenarista Tom Tejlor uz beskrajno detaljan i upečatljiv crtež Trevora Hersajna čiji je dosadašnji rad za DC u najvećoj meri obeležio upravo serijal DCeased, te Stefana Gaudiana.

Šest stotina miliona duša zahvatio je tajanstveni tehnoorganski virus poslat na Zemlju, pretvorivši ih u bezumne, pomahnitale ubice željne smrti i razaranja.

A to je tek početak...

Gradovi, nacije, podvodna kraljevstva i rajska ostrva, jedno po jedno, padaju pod naletom ove čudovišne horde. Zemlju od potpunog uništenja sada dele samo Supermen, Betmen, Čudesna Žena i ostatak Lige pravde.

Nijedna pretnja s kojom su se dosad suočili, ništa što su do sada videli, nije ih moglao pripremiti za ovoliku katastrofu, za suočavanje sa ovolikom tragedijom i užasom. Koliko će dugo superjunaci izdržati, dok zaraza odnosi i heroje i zlikovce, i bogove i čudovišta?

Tejlor i Hersajn podižu DC univerzum na novi nivo, stvarajući alternativnu stvarnost koja na genijalan način otkriva najslabije tačke naših najvećih superheroja, napisala je bestseler autorka Danijel Pejdž o ovoj stripskoj "jurnjavi kroz košmarnu apokalipsu".

Kod istog izdavača, iz istog stripovskog univerzuma, pred našim čitaocima su "Betmen koji se smeje" i "Mračne noći metal" Skota Snajdera - priče o najkošmarnijem od košmarnih Betmena i ratu Betmena, o Mračnom multiverzumu i mnoštvu izopačenih stvorenja koja sebe nazivaju Mračnim vitezom i potrazi Lige pravde za tajanstvenim metalima...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije