PRVI put pred beogradskom publikom, u Teatru "Vuk", u ponedeljak veče će biti izvedena predstava "Ljubav do groba" (tekst Miodrag Ilić), u rediteljskom čitanju Vladimira Lazića.

Reč je o melodrami sa komičnim elementima (i malo gorčine) o dvoje penzionisanih cirkuskih igrača, u čiji život ulazi devojka iz nove, "rijaliti" generacije. Bračni par igraju Snežana Savić i Milenko Pavlov, a mladu komšinicu Marina Vodeničar. I dok se dvoje glumačkih veterana već susretalo u televizijskim serijama (između ostalih, u "Srećnim ljudima") predstava "Ljubav do groba" je njihov prvi zajednički angažman na pozorišnoj sceni.

- Snežana je sjajna, veoma posvećena svemu što radi. Igramo supružnike koji su u malim porodičnim svađama, ali glavni sukob nastaje sa ulaskom komšinice u njihov život - objašnjava Milenko Pavlov. - To je i sukob između tradicionalnog i savremenog, jer Magdalena je nova generacija, okrenuta sebi, bez ikakvih skrupula. Umiljava se starijem paru da bi došla do koristi... Njih dvoje, Desanka i Čubrilo, uvek su u iščekivanju "boljeg sutra". Često evociraju uspomene, vraćaju se u mladost i jedno drugačije vreme. I dok je Desanka iz patrijarhalne (muž bi rekao "buržujske") porodice, Čubrilo je iz "titoističke" familije.

Pročitajte još - Milenko Pavlov: Reditelj mi namestio šamar

A o kakvom je junaku reč (jednom od "relikata" prošlosti) možda najbolje svedoči njegova rečenica: "Dok sam ja sanjao budućnost, drugi su razgrabili sadašnjost". Možda zato, Čubrilu će biti teže i da prozre namere manipulativne komšinice, za razliku od supruge.

- U predstavi pevamo sve troje, ali, naravno, i pesme nam se razlikuju. Dvoje vremešnih pevuše šlagere, dok je kod Magdalene sve iz jednog miljea. Ona se poistovećuje s rijaliti programom, pa su joj takve i melodije.

Na repertoaru Milenka Pavlova (koji je svojevremeno bio deo čuvene četvorke Pozorišta na Terazijama, s Tanjom Bošković, Danicom Maksimović i Radetom Marjanovićem), trenutno je još samo jedan naslov u teatru: "Kovači", u režiji Stefana Sablića, na sceni Narodnog pozorišta. Svojevremeno je baš sa ovom predstavom Pavlov osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu na Festivalu balkanskih zemalja u Korči (Albanija). Poznati glumac otišao je u penziju, a predstava se uspehom igra i petnaestak godina posle premijere na Sceni "Raša Plaović".

SERIJA "PSI LAJU"

- S predstavom "Kovači" naš mali ansambl proputovao je pola sveta, a i dalje ih igramo s radošću. Imam ulogu i u seriji "Psi laju, vetar nosi" koja se trenutno emituje na RTS. Za jednog penzionera, sasvim dovoljno - kaže sa osmehom Pavlov.