EVROPSKI DAN JEZIKA: Bogatstvo različitosti

R. R.

ponedeljak, 26. 09. 2016. u 14:47

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА: Богатство различитости
Evropski dan jezika, 26. septembar, ustanovljen radi skretanja pažnje javnosti na lingvističko bogatstvo starog kontinenta, na potrebu učenja stranih jezika

EVROPSKI dan jezika, 26. septembar, ustanovljen radi skretanja pažnje javnosti na lingvističko bogatstvo starog kontinenta, na potrebu učenja stranih jezika, i značaj vrednosti različitih kultura, brojnim programima biće obeležen i kod nas.

U parku na Studentskom trgu u Beogradu, Gete institut, zajedno sa svojim partnerima iz Evropske unije, ambasadama raznih zemalja i institucijama za kulturu, organizuje danas manifestaciju pod nazivom "Evropski dan jezika i kulture".

U programu učestvuju američki ambasador Majkl Devenport, šef Delegacije EU u Srbiji, Tim Kartrajt, šef misije Saveta Evrope u Beogradu, Žan Baptist Kuzin, predsednik EVNIC Srbija, a moderator ovog programa je dr Bernd Šnajder iz Gete instituta, koordinator Evropskog dana jezika.

Na velikoj bini, u okviru različitih programa, đaci osnovnih i srednjih škola pokazaće koliko dobro poznaju druge jezike i kulture, a nastupaće i bendovi iz Bukurešta i Berlina, "The Nightlosers" i "Stamping Feet", kao i naš čuveni bubnjar Dragoljub Đuričić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

CIRILICKE TABLE VUKOVAR

26.09.2016. 15:13

Zasto tu manifestaciju ne odrze u hrvatskoj, U VUKOVARU da se uvere u njihovo "bogatstvo razlicitosti" koja je ista KAO U NEMACKOJ OD 1933. DO1945.

pravedna

25.09.2017. 17:20

@CIRILICKE TABLE VUKOVAR - Dosadni ste sa tim tablama. U Vukovaru je, na zahtev Srba, u vrtićima, svim osnovnim školama i svim srednjim školama država obezbedila za one koji to želenastava izvodi na srpsko jeziku i ćiriličnom pismu. Naravno da učenici uče i latinicu i imaju 4 ili 5 časova hrvatskog jezika nedeljno. Na SVIM državnim ustanovama su dvojezične table. Sva prava koja ima katolička crkva, ima i Srpska pravoslavna crkva. . Ne znam da li u Srbiji, van Vojvodine,postoji nastava na drugom jeziku. Gde tačno?