I GLOBUS ZAHVATILO LUDILO: Danas glumci, u duhu terora post-levice, određuju čak i to ko mora da sedi u žiriju?!

Vesna Pantelić

13. 05. 2021. u 12:09

Hoćemo li postati kulise za bioskop apsurda u kojem će glumci "po ključu" birati i publiku i cepača karata na vratima

И ГЛОБУС ЗАХВАТИЛО ЛУДИЛО: Данас глумци, у духу терора пост-левице, одређују чак и то ко мора да седи у жирију?!

Novosti

VRAĆANjE tri Zlatna globusa koje je Tom Kruz zasluženo osvojio i bojkot Skarlet Johanson, koja se unapred odrekla budućih nagrada zbog nedostatka različitosti, rasizma, seksualnog uznemiravanja, neprofesionalizam i javni skandali Holivudskog udruženja stranih novinara (HFPA), totalno su deformisali princip društvenog pokreta Black Lives Matter, koji se protivi rasizmu i nasilju (posebno policijskom), nad crncima.

Od dodele Zlatnih globusa 2017, kada je Meril Strip primajući priznanje za životno delo žestoko kritikovala predsednika SAD Donalda Trampa, preko dodele Oskara u februaru iste godine, koja se maltene pretvorila u predizbornu konvenciju Džozefa Bajdena, došli smo sada i do toga da danas glumci, u duhu terora post-levice, određuju čak i to ko mora da sedi u žiriju?!

S druge strane, tačno je da su kontroverze oduvek pratile HFPA, grupu novinara i fotografa, osnovanu 1934, koja broji 87 članova iz 55 zemalja, i da zaista među njima nema nijednog crnca. Tačno je i da je nedavno bivši predsednik Filip Berk (88) izbačen iz ove asocijacije koju je vodio osam godina, jer je sa članovima delio tekst u kome je pokret Black Lives Matter opisan kao "rasistička grupa mržnje".

Ali, sledeći epohu koja je iznedrila lažne liberale na svim meridijanima, na scenu su odlučno stupili i nosioci krupnog kapitala poput kompanija "Amazon", "Netfliks", "Vorner bros", televizije En-Bi-Si koji od HFPA zahtevaju suštinske, a ne kozmetičke promene.

Tako se dešavanja na ovom našem pravom globusu neminovno preslikavaju i na onaj zlatni, čija osa takođe postaje nepodnošljiva politička korektnost. Tako ćemo verovatno postati kulise za bioskop apsurda u kojem će glumci "po ključu" birati i publiku i cepača karata na vratima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)