I GLOBUS ZAHVATILO LUDILO: Danas glumci, u duhu terora post-levice, određuju čak i to ko mora da sedi u žiriju?!

Vesna Pantelić

13. 05. 2021. u 12:09

Hoćemo li postati kulise za bioskop apsurda u kojem će glumci "po ključu" birati i publiku i cepača karata na vratima

И ГЛОБУС ЗАХВАТИЛО ЛУДИЛО: Данас глумци, у духу терора пост-левице, одређују чак и то ко мора да седи у жирију?!

Novosti

VRAĆANJE tri Zlatna globusa koje je Tom Kruz zasluženo osvojio i bojkot Skarlet Johanson, koja se unapred odrekla budućih nagrada zbog nedostatka različitosti, rasizma, seksualnog uznemiravanja, neprofesionalizam i javni skandali Holivudskog udruženja stranih novinara (HFPA), totalno su deformisali princip društvenog pokreta Black Lives Matter, koji se protivi rasizmu i nasilju (posebno policijskom), nad crncima.

Od dodele Zlatnih globusa 2017, kada je Meril Strip primajući priznanje za životno delo žestoko kritikovala predsednika SAD Donalda Trampa, preko dodele Oskara u februaru iste godine, koja se maltene pretvorila u predizbornu konvenciju DŽozefa Bajdena, došli smo sada i do toga da danas glumci, u duhu terora post-levice, određuju čak i to ko mora da sedi u žiriju?!

S druge strane, tačno je da su kontroverze oduvek pratile HFPA, grupu novinara i fotografa, osnovanu 1934, koja broji 87 članova iz 55 zemalja, i da zaista među njima nema nijednog crnca. Tačno je i da je nedavno bivši predsednik Filip Berk (88) izbačen iz ove asocijacije koju je vodio osam godina, jer je sa članovima delio tekst u kome je pokret Black Lives Matter opisan kao "rasistička grupa mržnje".

Ali, sledeći epohu koja je iznedrila lažne liberale na svim meridijanima, na scenu su odlučno stupili i nosioci krupnog kapitala poput kompanija "Amazon", "Netfliks", "Vorner bros", televizije En-Bi-Si koji od HFPA zahtevaju suštinske, a ne kozmetičke promene.

Tako se dešavanja na ovom našem pravom globusu neminovno preslikavaju i na onaj zlatni, čija osa takođe postaje nepodnošljiva politička korektnost. Tako ćemo verovatno postati kulise za bioskop apsurda u kojem će glumci "po ključu" birati i publiku i cepača karata na vratima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

eric

17.05.2021. 13:16

Koga interesuje šta misle glumci kao javne ličnosti? Koliko su to osobe koje stvarno imaju šta da nam kažu? Možda su to obični gradjani i nemaju stav po svakom pitanju. Mediji od njih prave supermene. Da li je u Srbiji politički korektno reći za nekoga da je "crnac", ako u okruženju postoje i "belci"?Mislim da jeste