NAJAVOM TUŽBE SKREĆU PAŽNJU: Nikakva buka iz Prištine neće “izbrisati” obavezu formiranja ZSO

Dragana Zečević

06. 05. 2021. u 10:33

Svojim pretnjama političari iz Prištine pokazuju da nisu realni, niti da imaju volju za politiku mira

НАЈАВОМ ТУЖБЕ СКРЕЋУ ПАЖЊУ: Никаква бука из Приштине неће “избрисати” обавезу формирања ЗСО

Novosti

ZAMAJAVANjE sopstvenog naroda, skretanje pažnje sa neispunjenih obaveza oko formiranja ZSO i dodatno podizanje tenzija - to su jedini ciljevi po ko zna koji put pompezno ponovljene pretnje iz Prištine da će tužiti Beograd za navodni genocid.

U savremenoj istoriji, kako podsećaju pravni eksperti, nije zabeležen slučaj da jedna teritorija tuži vlastitu državu za genocid, što Kosovo prema Rezoluciji 1244 jeste. Zato Priština ne može da bude pravni subjekt koji će podneti tužbu. Ukoliko neka država pritekne u pomoć, pa se ponudi da preda tužbu sudu u Hagu, to bi vodilo do novih nestabilnosti na Balkanu.

Upravo zato ovim pretnjama, kako ocenjuje pravni predstavnik Kancelarije za KiM Igor Popović, političari iz Prištine pokazuju da nisu realni, niti da imaju volju za politiku mira. A sa stalnim tenzijama i pretnjama već vekovima se suočavaju Srbi na KiM. Oni su pod pritiscima tiho napuštali svoje domove kako bi spasli sopstvenu decu, a onda su ih brutalno gonili.

Dobro je poznat "noviji" podatak da je samo tokom 1999. godine proterano oko 250.000 Srba i nealbanaca sa Kosmeta, mnogi su ubijeni ili kidnapovani, nekima su vađeni organi. Njih više od 30.000 isterano je sa radnih mesta, a broj ugroženih imovinskih prava premašuje 70.000... Suvišno je govoriti o uzurpaciji privatne i nekadašnje društvene imovine, rudnih i vodenih bogatstava koje država Srbija više od dve decenije ne koristi.

Naši sunarodnici koji su čvrsto rešili da ostanu na svojim imanjima i danas svaki praznik dočekuju sa strepnjom i broje samo dane kada nisu na meti. Iako misle da će politikom pretnji i najavom tužbi za genocid skrenuti pažnju sa obaveza iz Briselskog sporazuma, Prištinu čeka formiranje ZSO. I to se bukom ne može nadglasati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!