BAKIR IZGUBIO KOMPAS: Alijin naslednik pokušava da psihologijom straha opstane na vlasti

Dušan Stojaković

22. 04. 2021. u 10:26

Bošnjaci godinama trpe "mentalni genocid" upravo od Bakira i njegovih rođaka i pajtaša koji kontrolišu sve poluge moći u entitetu Federacija BiH

БАКИР ИЗГУБИО КОМПАС: Алијин наследник покушава да психологијом страха опстане на власти

Novosti

BAKIR je malo nervozan. Čedo rahmetli Alije Izetbegovića potpuno je izgubilo kontrolu i zbog spornog Janšinog "non pejpera" ogolilo svoje političke i ljudske stavove. Polovinu svoje države i drugi po brojnosti narod Bosne i Hercegovine nazvao je - genocidašima. Ne samo da je sipao uvrede, nego je zapretio i krvavim obračunom.

Kaže da će da povede ljude u rat. To izgovori "lider", koji je tri i po godine sukoba u BiH proveo u trezoru centralne banke, kako ga ne bi nešto okrznulo. A, i da presto Izetbegovića sačuva naslednika. Dosta mu je, izgleda, da ga zbog skrivanja prozivaju u šeheru, pa bi sad, pod stare dane, da krene u boj. I smešno i jadno!

Srećom reči malog babinog do tančina razjašnjavaju "narativ" o jednom užasnom masakru. Nadmudrivanje oko kvalifikacije tog zločina, zbog kojeg padaju i ministri u regionu, ima nameru da jedan narod promeni ime i da "multietnička Bakirova Bosna" ima tri konstitutivna naroda: Bošnjake, Hrvate i genocidaše.

A, kad smo kod pomenute ključne reči, nažalost Bošnjaci godinama trpe "mentalni genocid" upravo od Bakira i njegovih rođaka i pajtaša koji kontrolišu sve poluge moći u entitetu Federacija BiH. U problemu je Bakir, jer se njegovom stranačkom kolegi i premijeru FBiH Fadilu Novaliću sudi jer je na početku pandemije korone višestruko preplatio respiratore. I, gle čuda, neophodna medicinska sredstva kupila je firma "Srebrna malina", koja se bavi otkupom ovog voća u okolini Srebrenice.

A, da bi ovaj zločin dobio komični epilog, Bakirova supruga Sebija, inače šefica najznačajnije sarajevske bolnice, pre mesec je potvrdila da preplaćeni respiratori ničemu ne služe. U ovakvom tesnacu jedina mu je šansa da psihologijom straha opstane na vlasti. Sikter!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN OBRAZOVANJA: Učenje za trajni mir