SAHRANJEN U IMPRESIVNOJ GROBNICI: Dok žrtve albanskog zločinca nemaju ni obeležje, Leši dobija mauzolej

Rade Dragović

10. 04. 2021. u 07:24

ŽRTVE terorista tzv. Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe - oko stotinu vojnika, policajaca i civila, nemaju nijedno, čak ni skromno obeležje u Srbiji.

САХРАЊЕН У ИМПРЕСИВНОЈ ГРОБНИЦИ: Док жртве албанског злочинца немају ни обележје, Леши добија маузолеј

Novosti

Ali komandant OVPBM, zločinac i terorista Ridvan Ćazimi - ima. Kapetan Leši, kako mu tepaju, sahranjen je u impresivnoj grobnici u Velikom Trnovcu, sa spomenikom u obliku kečeta, skupocenom ogradom i albanskom zastavom koja se neprekidno vijori. Kao da to nije dovoljno, ovih dana na mestu pogibije, dobija i mauzolej. U njemu će biti izloženi predmeti iz njegovog bogatog terorističkog života - uniforme, mape na kojima je planirao napade, albanska zastava, možda i lično naoružanje.

Svakome je jasno da usred Srbije, sa ove strane administrativne linije, niče svetilište teroristima. Istim onim koji su minirali puteve, pucali na policiju, noću upadali u sela, ucenjivali i otimali. Sve to, da apsurd bude veći, sa građevinskom dozvolom overenom u opštini.

Mržnja prema Srbima, inače, bila je najveći domet junaka ovog muzeja. U njegovoj raskošnoj biografiji stoji i da je ratovao u Hrvatskoj i Bosni, a bio je pripadnik i OVK.

Potreba porodice, pa i sunarodnika, da obeleže mesto nečije pogibije ili počivališta, ko god on bio, razumljiva je. Podizanje muzeja i grandioznih mauzoleja, okićenih stranim zastavama i simbolima, nešto je sasvim drugo - nedopustivo sakralizovanje terorizma i zločina. I provokacija sa porukom: "Srbija nije naša država, naš heroj je terorista Leši".

Država ima zakon koji, između ostalog, zabranjuje podizanje spomenika koji simbolizuju gubitak suvereniteta, nezavisnosti i slobode. Aćif-efendijina tabla u Novom Pazaru i najmanje desetak memorijala teroristima na jugu kao da poručuju Srbiji: "Šta će vam to, kada zakoni za nas nikada nisu važili".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)