Đukanović novom hajdučijom od šume ne vidi drvo

Ivan Lovrić

21. 09. 2020. u 11:00

ČUDNI su puti Mila Đukanovića. Krenuo je od komiteta, a stigao do komita.

Ђукановић новом хајдучијом од шуме не види дрво

Novosti

Crnogorski predsednik izjavio je da će, ako bude potrebno, braniti Crnu Goru i iz šume!

Kada ga je zgranuti voditelj sarajevske televizije Fejs ponovo upitao "Zar iz šume?", Milo mu je u lice ponovio: "Branićemo je svim sredstvima i iz šume. Nećemo se valjda tu razlikovati u odnosu na generaciju naših predaka." I upitao: "Kako mislite da se Crna Gora odbranila kroz prethodne vekove? Otkud Crnoj Gori deset vekova državnosti? Tako što nije branjena u parlamentu, nego oružjem u šumi."

Belodano je da Đukanović novom hajdučijom od šume ne vidi drvo. I da se ne broje godovi starosti Crne Gore, već glasovi nedavnih parlamentarnih izbora. A pošto je tu omanuo, dok si rekao "britva", odmetnuo se u komite. Da šumom rešava probleme. Neki kažu da će zbog ove izjave pre završiti u zatvoru nego u šumi.

Prozivajući druge da su "politički slepi", ocenio je da ne vide "da se na neki način restaurira nacionalistička politika". Jasno je da je ovaj šumar želeo da udari nekakav svoj šamar Srbiji. Niko ne spori Crnu Goru kao državu, ali je sporno negirati srpstvo u Crnoj Gori, otvoreno udarati i optuživati Srbiju i srpsku crkvu za velikosrpski nacionalizam i rušenje Crne Gore.

To nebratsko i antiistorijsko delovanje vlasti u Crnoj Gori, pored drugih razloga, može se objasniti i porazom Mila i bratije na izborima. Nisu samo litije Mila-Britvu "obrijale do gole kože", već i bahatost, korupcija, neznanje i selektivna pravda.

A neki ratni sukob između Crne Gore i Srbije može da priziva samo neko ko ima slom mozga. Sigurno je da se sećate prve utakmice fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Srbije. Na pitanje ko će pobediti, Matija Bećković je opušteno odgovorio: "Kakav god da bude rezultat, pobediće Srbi." Eto toliko Milu na znanje i podsećanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna