STRAH OD KORONE KRATKOG VEKA: Na početku školske godine zakazali - roditelji

Ivana MIĆEVIĆ

04. 09. 2020. u 12:00

Izgleda da su priče epidemiologa o pravilima ponašanja u doba korone bile nedovoljne

СТРАХ ОД КОРОНЕ КРАТКОГ ВЕКА: На почетку школске године заказали - родитељи

Novosti

POČETAK školske godine bio je tužan. Izostale su priredbe za prvake, gužve u školskim dvorištima, držanje za ruke. Prvi septembar nosio je masku na licu. Bez obzira na sve, osvežio je sivu korona-realnost u kojoj živimo.

Kako se bližila škola, rastao je i strah roditelja kako će biti organizovana nastava, da li će prosvetari moći da kontrolišu primenu epidemioloških mera, hoće li se deca zaraziti kada ih pošalju u učionice.

I posle nekoliko dana nastave čini se da, uz sporadične propuste, direktori i nastavnici dobro igraju novu ulogu u kojoj su se našli. Higijena je pojačana, časovi ipak organizovani, iako je izgledalo da je nemoguće da se usklade sve grupe i smene. Situaciju su ozbiljno shvatila i deca, pa se prvaci i dalje samo po očima prepoznaju, jer im se od maske ostatak lica ne vidi.

Zakazali su samo pojedini roditelji!

Prvi slučaj korone u školama, ovog septembra, potvrđen je u Beogradu. Otac i majka, koja je i zdravstveni radnik, poslali su u školu dete u trenutku kada se cela porodica testirala na koronu. Već prvog dana škole stigao je pozitivan rezultat!

Izgleda da su sve priče epidemiologa o pravilima ponašanja u doba korone, sa kojima su nam dosađivali, ponavljajući ih iz dana u dan, bile nedovoljne. Neodgovorni roditelji odlučili su da pošalju dete u školu, ne razmišljajući da mogu da ugroze drugu decu, njihove roditelje, bake i deke, da će neko možda i da umre.

Zato je prijava koja je podneta centru za socijalni rad nedovoljna. Treba hitno ispitati ima li krivične odgovornosti roditelja. Pre samo nekoliko meseci, ljudi su išli u zatvor jer su prekršili izolaciju. I to zdravi. Nisu ugrozili nikoga, samo nisu poštovali kućni karantin po povratku iz inostranstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a