AUTO-PLAC NA SVETINJI: Bager koji je razorio ostatke srpske crkve i groblja u Novom Pazaru vozili su - paraziti

Boris Subašić

08. 10. 2022. u 07:00

BAGER koji je razorio ostatke srpske crkve i groblja iz 14. veka u Novom Pazaru otkrio je i parazite koji isisavaju životne sokove iz nemanjićkih korena srpske nacije.

АУТО-ПЛАЦ НА СВЕТИЊИ: Багер који је разорио остатке српске цркве и гробља у Новом Пазару возили су - паразити

Novosti

Oni znaju da Srbi, kao i svaki narod, identitet grade na ostavštini predaka, a da samo spoznajom prošlosti mogu valjano da planiraju budućnost.

Ti paraziti su pravi vozači bagera koji je zbrisao sa zemlje ostatke zadužbine nemanjićkih plemića, Latinske crkve u Postenju. Oni grčevito u Srbiji održavaju kominternovsko antisrpsko "obrazovno" programiranje, a nacionalnu arheologiju obeležavaju kao "primitivnu i nazadnu". Ljuti su protivnici "srpskog starog zaveta", epske poezije koja je Srbima, jedinom narodu pored biblijskih Jevreja, dala moć da preživi potpuni egzodus i vrati se u svoju "obećanu zemlju" Srbiju.

Zbog tih parazita i danas, kada arheologija koristi georadare i skenere, a konzervatori i restauratori programe za 3D rekonstrukciju, baštinu prestonog Rasa i dalje skriva zemlja. O njoj svedoči predanje, ali je sve manje Srba kojima ono može da se preda.

Zahvaljujući predanju, a ne nauci, neka plemenita duša je skromnim mesinganim krstom obeležila u Miščićima mesto gde je po legendi rođen prosvetitelj Sveti Sava.

Odnarođeni Srbi koji su umesto Svetosavlja odbrali "zlatno tele" oličeno u Brozu, na istoj utrini su decenijama pravili stočnu pijacu. Zbog takvog odnosa prema baštini aktuelni kabadahija je bagerom napao hram i groblje, da na svetinji pravi auto-plac.

Veliki istoričar i putopisac Ivan Jastrebov zabeležio je da pobožni Turci Osmanlije nisu dirali srpske crkve i groblja, smatrajući to svetogrđem, već samo "bezbožni primitivni Arbanasi i Čerkezi". Slučaj Latinske crkve pokazuje da su njihov posao nastavili primitivci sa bagerima, ali i akademski paraziti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)