UMESTO U EU, BOGATI RUSI TROŠIĆE PARE U EGIPTU I TURSKOJ: Kome će zaista da naškodi odluka o ukidanju viza?

Branko VLAHOVIĆ, od stalnog dopisnika "Večernjih novosti" - MOSKVA

12. 08. 2022. u 12:00

POZIV Vladimira Zelenskog da sve zemlje prestanu da izdaju vize građanima Rusije i tako ih izoluju zaslužuje ozbiljnu psihijatrijsku analizu, a nažalost izgleda da će mu se pridružiti veliki broj članica EU.

УМЕСТО У ЕУ, БОГАТИ РУСИ ТРОШИЋЕ ПАРЕ У ЕГИПТУ И ТУРСКОЈ: Коме ће заиста да нашкоди одлука о укидању виза?

Foto AP

 Poljska, Estonija i Belgija su se zalagale za to, a nisu s raskida ni Holandija, Danska, Češka, Slovačka, Letonija...

Lider Ukrajine je ovih dana kazao da "Rusi treba da žive u svom svetu dok ne izmene svoju filozofiju". Na to se patetično nadovezala estonska premijerka Kaja Kalas, kazavši kako je dobijanje turističke vize za EU privilegija a ne pravo. Ruski ambasador u Estoniji Vladimir Lipajev je reagovao ocenom da je to čist nacizam.

Novosti

 

nogo je primera koji pokazuju bahatost političara iz nekadašnjih sovjetskih republika koji smatraju da je pasoš zemlje EU dokaz nekakve superiornosti. Naravno da je izdavanje ili neizdavanje vize strancu suverena odluka svake države, ali nas Evropljani svojim poslednjim potezima neodoljivo podsećaju na mračna Hitlerova vremena u kojima su bila moguća kažnjavanja i izolacije čitavih naroda.

No, batina uvek ima dva kraja. "Kažnjavanje" bogatih Rusa koji su putovali po zapadnoj Evropi i galantno trošili tamo novac automatski je kažnjavanje svojih hotelijera i vlasnika restorana i skupih butika. Pošto je u svetu veliki broj zemalja koje nisu uvele sankcije Rusiji, parajlije sa istoka samo će promeniti turističke destinacije.

Najviše će da trljaju ruke Turci i Egipćani, gde su Rusi uvek bili rado viđeni gosti. Dobro će zaraditi i oni avionski prevoznici iz zemalja koje ne pomišljaju o sankcijama. Inače, većina građana Rusije nikada nije putovala u EU i zbog toga nimalo ne pati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!