NATO PARANOJA: Uzalud ih Zelenski moli da prekinu, zapadni mediji iznova najavljuju nove termine ruske invazije na Ukrajinu

BRANKO VLAHOVIĆ

08. 02. 2022. u 10:13

Ako ne bude rata, zapadnjaci će pomoću medija širiti priču kako su svojim pretnjama zaustavili Ruse i spasli Ukrajince, jer im je posle bruke u Avganistanu potreban neki trijumf, makar i lažan

НАТО ПАРАНОЈА: Узалуд их Зеленски моли да прекину, западни медији изнова најављују нове термине руске инвазије на Украјину

Novosti

KO prati prognoze najviših zvaničnika u Vašingtonu koji stalno ponavljaju kako će Putinova armija uskoro preći ukrajinske granice sa stotinama tenkova i za nekoliko dana okupirati tu zemlju i na drugoj strani izjave ukrajinskog političkog i vojnog vrha koji ponavlja da nikakvog rata neće biti, s pravom se pita - ko je tu lud.

Moćne ratne trube koje zavijaju na vodećim američkim TV mrežama stvaraju strah i paniku u jednom delu naroda Ukrajine čiji je rezon - ako Amerikanci i Britanci vraćaju u domovinu svoje građane, onda imaju tačne informacije da su Rusi već upalili svoju mašineriju i čekaju komandu. Uzalud se predsednik Zelenski i njegovi najbliži saradnici javno obraćaju da ne veruju u te apokaliptične scenarije. I sam Putin je mnogo puta ponovio da Rusija ne želi rat, a da će intervenisati samo ako Ukrajinci krenu na Donbas.

Nesporno je da tu paranoju najviše šire američki i britanski političari i mediji. Od jeseni do sada više puta su iznosili čak i datume početka rata. Naravno, nijedna njihova prognoza se nije ostvarila, a sada najavljuju novi termin do kraja februara.

Istorija se zaista ponavlja. Priču o ruskoj opasnosti stalno je ponavljao i prvi posleratni ministar odbrane SAD Džejms Forestol. Psihički slomljen, on je krajem marta 1949. završio u psihijatrijskoj bolnici. Lekari su zapisali da je stalno govorio "Idu Rusi". I u tom stanju 22. maja je skočio sa 16. sprata i poginuo.

Amerikanci sada šire paranoju zbog svoje računice. Njima bi bilo u interesu da se stvori večna mržnja između Ukrajinaca i Rusa. A, šta ako ne bude rata? I tada Amerikanci i Britanci imaju svoju računicu. Pomoću medija širiće priču kako su svojim pretnjama zaustavili Ruse i spasli Ukrajince. Posle bruke u Avganistanu treba im trijumf makar bio i lažan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)