MOSKVA NEĆE GAZDU U VAŠINGTONU: Kongresmeni nikako da shvate da ono što rade malim zemljama ne prolazi u Rusiji

Branko Vlahović

23. 11. 2021. u 09:56

Već sada je jasno da će Putin kroz dve godine, ako se kandiduje, dobiti mnogo glasova i zahvaljujući napadima iz Amerike

МОСКВА НЕЋЕ ГАЗДУ У ВАШИНГТОНУ: Конгресмени никако да схвате да оно што раде малим земљама не пролази у Русији

Novosti

POJEDINI američki političari, izgleda, još nisu shvatili da odavno nisu jedni gospodari sveta. Grupa predstavnika obe američke partije prodložila je Kongresu tekst rezolucije u kojoj se navodi da neće priznati izbore u Rusiji 2024. godine ako bi pobedio Vladimir Putin.

Promenom Ustava 2020, građani Rusije su na referendumu odlučili da sadašnji predsednik Putin može da bude biran i 2024. Zbog toga je "antiputinovska deklaracija" najgrublji politički bezobrazluk kongresmena.

Mnogi se pitaju zašto su kongresmeni dve godine pre izbora u Rusiji, kad se Putin nije ni izjasnio hoće li učestvovati, spremili tu provokativnu rezoluciju. Da apsurd bude veći, novoizabrani predsednik SAD Džozef Bajden izjavljuje da želi da normalizuje odnose sa Rusijom i da planira da se do kraja godine sretne ili onlajn razgovara sa Putinom. Bajdenu je jasno da nijedan važniji svetski problem ne može da se reši ako se ne angažuje i Rusija, odnosno njen predsednik.

Jasno je zašto Putin smeta američkoj političkoj eliti, koja je hvalila i podržavala Jeljcina i Gorbačova, jer su popuštali Vašingtonu. Na početku su i odnosi Putina i Buša mlađeg izgledali idilični sve dok im Putin u minhenskom govoru nije poručio da ne pristaje na to da svet ima jednog gazdu kojeg moraju svi da slušaju.

Već sada je jasno da će Putin kroz dve godine, ako se kandiduje, dobiti mnogo glasova i zahvaljujući napadima iz Amerike. Zato čudi što u Vašingtonu nikako da shvate da to što rade malim i siromašnim zemljama ne mogu velikoj i sve moćnijoj Rusiji. I kineski predsednik Si Đinping je dobio podršku Centralnog komiteta KP Kine i kroz godinu dana će biti treći put izabran. Američki političari moraju da se priviknu da slušaju ono što govore Putin i Si, ma koliko ih ne voleli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024