GASNE “IGRARIJE”: Srbija ne brine kako će pregurati zimu, jer je sledila svoje interese i obezbedila povoljno snabdevanje

Dušan STOJAKOVIĆ

06. 10. 2021. u 10:53

Kakva bi bila pozicija naše zemlje da je poklekla pod pritiscima i uvela sankcije Moskvi?

ГАСНЕ “ИГРАРИЈЕ”: Србија не брине како ће прегурати зиму, јер је следила своје интересе и обезбедила повољно снабдевање

Novosti

ODREKNITE se prijatelja iz Moskve i Pekinga. Uvedite im sankcije. Priznajte nelegalnu secesiju Kosova i Metohije. Posipajte se kofama pepela i suočite se sa prošlošću u kojoj je normalno što je milion Srba proterano sa svojih ognjišta, a na "Oluju" gledajte kao na milosrdni čin, poput "anđela" koji je "humane" kuršume, sa osiromašenim uranijom, sipao po našoj zemlji.

I? Dobićete neulazak u Evropsku uniju, zemlju bez infrastrukture, nezaposlenost i na koncu zagarantovano smrzavanje tokom grejne sezone 2021/2022. Svi "prijateljski" saveti da se potpuno odreknemo nacionalnog i ličnog dostojanstva, potpuno su pali u vodu kada je cena gasa počela vrtoglavo da skače, a evropska skladišta zvrje prazna. Gas će teško proći kroz Ukrajinu, a da Srbija nije izgradila gasovod "Turski tok", čekali bismo na mrvice kada se namire svetski igrači. I boga pitaj po kojoj ceni.

U ovom trenutku Srbija zbog dosledne politike da brine samo i jedino o svojim interesima i da želi iskreno partnerstvo i sa Rusijom i sa Kinom i sa Amerikom i sa Evropom, ne mora da se plaši kako će pregurati zimu. Ugovor o kupovini ruskog gasa važi do Nove godine i garantuje nam pet puta nižu cenu od tržišne što, ipak, relaksira usred jedne od najvećih energetskih kriza u poslednjih nekoliko decenija.

Ali, predstoje pregovori za nastavak saradnje. Kakva bi bila pozicija naše zemlje da je poklekla pod pritiscima i uvela sankcije Moskvi? Da li bi Vučić imao obraza da pozove Putina i pita za popust? Nema šanse! Mogao bi samo da se pokrije ćebetom preko glave na Andrićevom vencu i moli se da zima bude blaga.

Ovako i on i mi imamo čemu da se nadamo da će veliki Vladimir obezbediti da naši građani i privreda dobiju gas po najpovoljnijoj ceni.

Zapratite Nportal na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024