RAZBIJENA LJUŠTURA PRIŠTINE: Uzalud je Vljosa Osmani ganjala lidere po hodnicima na Ist Riveru

Dragutin Stevanović

27. 09. 2021. u 09:56

Te dežurne generatore raznih kriza sve teže toleriše čak i albanski premijer Edi Rama, mada je i ovoga puta u Njujorku bio njihov megafon

РАЗБИЈЕНА ЉУШТУРА ПРИШТИНЕ: Узалуд је Вљоса Османи гањала лидере по ходницима на Ист Риверу

Novosti

KOSOVO za nas nije država - taj nedvosmisleni stav generalni sekretar UN Antonio Guteres preneo je premijerki Ani Brnabić. U Njujorku, na marginama Generalne skupštine svetske organizacije, međutim, bilo je pokušaja da se ta tvorevina podupre kočićima i da se predstavi kao relevantan činilac. A onda je Guteres uzeo "čekić"...

U misiju učvršćivanja kule od karata krenula je predsednica privremenih prištinskih institucija Vljosa Osmani. Po hodnicima na Ist Riveru ganjala je svetske lidere, vukla ih za rukav i molila za priznavanja tzv. Kosova. Baš u tim trenucima njen kompanjon Aljbin Kurti na terenu je demonstrirao kako "država" treba da se ponaša: organizovao je juriš specijalaca na goloruke Srbe kako bi im poskidali registarske tablice sa automobila?!

Šta je Vljosa postigla? U nekom ćošku se sastala sa Đukanovićem i Komšićem, pa je ova trojka izrazila "zabrinutost za stanje u regionu". A ne zna se ko je od njih troje zaslužniji za tenzije. Srela se i sa Bilom Klintonom da mu još jednom zahvali za sve što je uradio za Prištinu, jer valjda onaj spomenik što su mu usred grada podigli za života nije dovoljan.

Kad je ceo taj njen igrokaz počeo da liči na lakrdiju, Osmanijeva je simulirala hitan povratak kući, odakle je pozvala zemlje članice EU i NATO da "uvide opasnost od Vučićevog režima i stvaranja srpskog sveta". A u kom svetu zapravo žive ona, Kurti i ostali prištinski jurišnici?!

Te dežurne generatore raznih kriza sve teže toleriše čak i albanski premijer Edi Rama, mada je i ovoga puta u Njujorku bio njihov megafon. Zarobljeni u ljušturi sopstvenih iluzija ne vide da se svet rapidno menja. I da ih neće takve. Zato je vreme da sami uzmu čekić u ruke i razbiju tu ljušturu ili da se, jednostavno, udare po glavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri