BJELICA PODRŽAO VUČIĆA: Snažne reči iz Sokoca - "Uloga Srbije je nemerljiva"

Novosti online

30. 03. 2022. u 15:13

NAČELNIK Opštine Sokolac Milovan Bjelica podržao je predsednika Aleksandra Vučića i listu "Zajedno možemo sve - Aleksandar Vučić" na predstojećim izborima.

БЈЕЛИЦА ПОДРЖАО ВУЧИЋА: Снажне речи из Сокоца - Улога Србије је немерљива

Foto: Opština Sokolac

Saopštenje načelnika Bjelice prenosimo u celosti:

"Narod Romanije i Sokoca, opštine na čijem sam čelu već treći mandat, uvijek je spas i utjehu nalazio u Srbiji. Svaka buna, ustanak i rat, nama je zajednički. Tako je bilo od najranije borbe protiv okupatora, do posljednjeg rata i stvaranja Republike Srpske u čijem stvaranju je Romanija dala ogroman dorinos. Nemjerljiva je uloga Srbije u tim danima. 

Međutim kako nam u ratovima i bunama ta saradnja i oslanjanje idu prirodno i lako, mi mirnodopsku saradnju i povezivanje ostvarujemo nekako teško, nemarni smo i nehajni. Često nedostaje razumjevanja, više ističemo neke sitne razlike i gubimo se u njima, nego što radimo kako bi se što bolje i kvalitetnije povezali.

Od uspostavljanja specijalnih i paralelnih veza između Srbije i Republike Srpske, a sve naše veze su ne specijalne, već posebne i uzvišene, ta saradnja nije bila bolja, produktivnija i sveobuhvatna nego što je danas. 

Srbija Aleksandra Vučića je Srbija napretka, razvoja, izgradnje. Okrenuta svijetu i savremenosti ne gubi se u njoj, već joj daje autentičan srpski pečat. Misli globalno, a djeluj lokalno nije fraza globalista, već vidljiv i opipljiv rad u svakom kutku Srbije, a potom Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije ili onoga što se samo po sebi i bez imenovanja zove srpski svijet.

Da to Sokolac i Romanija shvataju pokazuju i bilbordi sa snažnom podrškom Aleksandru Vučiću, kandidatu za predsjednika Republike Srbije na predstojećim izborima koji će se održati 3. aprila.

Sokočani su ovim gestom pokazali da prepoznaju da je Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem najvažniji faktor mira i stabilnosti na Balkanu."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VUČIĆ DANAS NA VOJNOJ VEŽBI: Predsednik prisustvuje taktičkoj vežbi Vihor 2024 na poligonu „Pešter“