PONOŠ: U Srebrenici su Srbi počinili genocid - Izručili smo naše oficire Hagu i to tako treba da se radi

Novosti online

13. 03. 2022. u 10:16

PREDSEDNIČKI kandidat na izborima 3. aprila Zdravko Ponoš rekao je u jutarnjem programu TV Prva da su Srbi u Srebrenici počinili genocid, ali i da je bilo opravdano izručenje srpskih generala Hagu

ПОНОШ: У Сребреници су Срби починили геноцид - Изручили смо наше официре Хагу и то тако треба да се ради

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ponoš je ponovio svoj stav - da su Srbi u Srebrenici počinili genocid.

- Za mene je ta stvar regulisana sa dva gesta Srbije. Ja poštujem sve što je država radila pre ovog momenta pre nego što ja budem u situaciju da se bavim državnim poslom na taj način. Jedna od stvari koje je ova država donela to je skupštinska deklaracija kojom se odredila prema tom zločinu. To je što se mene tiče obavezujuća stvar i ja ću to poštovati, ni manje ni više od toga. Ova država privela je odogovorne za taj zločin, predao ih Međunarodnom sudu pravde, krivičnom tribunalu, ispoštovao je svoje međunarodne obaveze. Mi smo članica UN i to tako treba da se radi - rekao je Ponoš. 

2010. godine usvojena je deklaracija o Srebrenici koju je predložila vladajuća koalicija predvođena Demokratskom strankom tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka su protiv ove deklaracije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (21)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!