DANAS ODLUKA O PRODUŽENJU PRITVORA BELIVUKU: Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv 22 osobe!

Tanjug

05. 03. 2021. u 09:26

SPECIJALNI sud u Beogradu danas treba da donese odluku o produženju pritvora pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se terete za ubistva, drogu i druga krivična dela.

ДАНАС ОДЛУКА О ПРОДУЖЕЊУ ПРИТВОРА БЕЛИВУКУ: Тужилаштво покренуло истрагу против 22 особе!

Foto Arhiva

Tužilaštvo za organizovani kriminal u četvrtak je zatražilo od suda da im produži pritvor, koji im ističe u subotu, 6. marta.

Odluku će danas doneti sudija za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu.

Pritvor im je prvobitno određen iz svih zakonskih razloga - opasnosti od bekstva, da ne utiču na svedoke ili unište dokaze, da ne ponove krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti zbog visine zaprećene kazne za dela koja se terete.

Belivuk i Miljković uhapšeni su 4. februara pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe.

Pored njih, tada je uhapšeno još dvadesetak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A.Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je određen pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivicnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Naredbom o sprovođenju istrage svi iz Belivukove grupe terete se za zločinačko udruživanje i trgovinu narkoticima, nekoliko njih i za oružje, a Belivuk, Miljković i još sedmorica i za teška ubistva.

Pored Belivuka i Miljkovića, pod istragom su i Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32) i Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakicević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Slađana Sekulić (39) i Vuk Vučinić (29).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN BUDUĆNOSTI: Kako da stvorimo bolji svet za sve