SARIN UBICA SEBI PRESUDIO U ŠUPI: Marjan Stamenković okončao svoj život na dan sahrane svoje žrtve

J. STOJKOVIĆ

22. 02. 2021. u 22:02

MARJAN Stamenković (47), za kojim se tragalo od subote uveče zbog sumnje da je na pumpi u Vranju ubio Saru Asanović (27), ubio se u ponedeljak oko 18 časova.

САРИН УБИЦА СЕБИ ПРЕСУДИО У ШУПИ: Марјан Стаменковић окончао свој живот на дан сахране своје жртве

Sa sahrane na Romskom groblju u Vranju

Posle prijave jedne Vranjanke da se sakrio u njenoj šupi, opkolile su ga jake policijske snage, posle čega je digao ruku na sebe. Na mestu samoubistva dugo je trajao uviđaj, a telo je odneto na obdukciju.

Stanovnici Ulice Ive Andrića, ispod Šapranačkog groblja u Vranju, gde se odigrala prava drama, rekli su nam da su konačno odahnuli, jer su živeli u strahu da se višestruki ubica krije baš u njihovim dvorištima i šupama. Jer, kako su nam objasnili, ne bi mu bio prvi put da se posle zločina skriva u blizini groblja.

- Spavao je na grobu svoje prve žrtve - potvrdio nam je izvor blizak istrazi.

Vlasnica kuće, u čijem dvorištu je ubica lociran, kaže, za "Novosti", da je primetila nešto čudno u blizini njene šupe. Odmah je telefonirala policiji, koja je ubrzo blokirala ovaj deo Vranja. Ona dodaje da je jedino još smogla snage da pozove školu i javi im da decu ne puštaju iz zgrade. Ubrzo je naseljem odjeknuo pucanj, da bi se kasnije ispostavilo da je ubica sam sebi oduzeo život.

Kako smo već pisali, kamere su zabeležile da je osumnjičeni u Saru ispalio šest metaka dok je u subotu popodne sa poznanikom sedela za stolom, i od tada je trajala potraga za Stamenkovićem. Mnogobrojne ekipe MUP su bile na terenu, pratile su se sve dojave ne samo u Vranju već i u drugim gradovima, a kako je, za "Novosti", naveo izvor blizak istrazi, potraga je izgledala kao da se traži igla u plastu sena.

Inspektorima je od značaja bilo iskustvo od Stamenkovićevih prethodnih zločina, ali i način njegovog ponašanja posle izvršenih dela.

- U dva ubistva i jednom pokušaju ubistva, pokazalo se da nije ubijao nasumično, već da je poznavao svoje žrtve, i razvio neku vrstu opsesije njima. Prvu žrtvu je zadavio golim rukama, iako je nekoliko meseci pre ubistva nasrnuo na nju nožem. Nakon toga, drugu devojku je izbo nožem, a sada je pucao - navodi naš izvor.

Kada je reč o zločinima osumnjičenog, naš sagovornik kaže da nije bilo lako definisati njegov "model ponašanja".

- Spavao je na grobu svoje prve žrtve, u drugom slučaju - dok se devojka oporavljala od njegovog napada na odeljenju hirurgije, navodno je viđan tamo, tako da smo imali indicije da neće napuštati Vranje - kaže naš sagovornik.

Treća Stamenkovićeva žrtva Sara Asanović sahranjena je u ponedeljak na Romskom groblju u Vranju. Brojni prijatelji, rođaci i poznanici ispratili su na večni počinak devojku koja je važila za gradsku lepoticu, i koja se bavila manekenstvom i glumom.

ZAJEDNO SEDELI ZA STOLOM

ZLOČIN koji su zabeležile sigurnosne kamere pokazuje da je ubica i te kako poznavao žrtvu. Sedeli su za istim stolom zajedno i gledali u mobilni telefon. Sa njima je bila u društvu još jedna muška osoba. Marjan je očigledno revoltiran ustao sa svog mesta i povukao se nekoliko koraka unazad, a zatim ispalio više metaka u devojku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZBODEN MUŠKARAC U KRUŠEVCU: Lekari mu se bore za život