ROĐAK JE ZATEKAO UŽASAN PRIZOR: Jovana i Uroš bili na korak do venčanja, detalji tragedije u Kremni

N. JANKOVIĆ

17. 02. 2021. u 22:29

JOVANA J. (30) iz Ježevice i njen momak Uroš Đ. (29) iz Visibabe kod Požege, nastradali su najverovatnije od strujnog udara u kupatilu nedovršene vikendice u selu Kremna nadomak Užica. Tragedija se dogodila u utorak, a beživotna tela je u večernjim časovima pronašao rođak, nakon što je primio poziv od majke stradalog mladića, koja je tokom dana sina bezuspešno pokušavala da dobije telefonom.

РОЂАК ЈЕ ЗАТЕКАО УЖАСАН ПРИЗОР: Јована и Урош били на корак до венчања, детаљи трагедије у Кремни

Foto: Fejsbuk

Nesreća se dogodila u nedovršenoj vikendici u zaseoku Dugi Do, gde su Jovana i Uroš došli iz Požege, tokom praznika.

Da nešto nije u redu, najpre je posumnjala majka nastradalog, rodom iz ovog sela, iz familije Škuletić. Ona je telefonom, bezuspešno, pokušavala da dobije sina, a kada odgovora nije bilo zamolila je svog rođaka da ode u vikendicu. Kada je ušao u kuću, Urošev rođak je zatekao užasan prizor.

- Video je dva beživotna tela u tuš-kabini. Devojka je bila odevena, što ukazuje da je ona pokušavala da pomogne Urošu. Tada je, po svoj prilici, i sama nastradala od strujnog udara. Rođak je odmah pozvao policiju - kaže Dejan Čulić, poštar koji radi u ovoj užičkoj mesnoj zajednici, a koji je i sam iz Kremana.

Po dolasku u selo, policija i ekipa Hitne pomoći mogle su samo da konstatuju smrt dvoje mladih ljudi, a uviđaj je trajao do 22 časa.

- Svi meštani su u šoku, Uroša smo viđali u selu jer je često dolazio na imanje svoje bake u Kremnima, gde se tragedija i dogodila. Znali smo ga kao dobrog momka - kažu komšije u selu. - Videli smo ih poslednji put prethodnog dana, kada su išli u prodavnicu.

Odmah po saznanju da se tragedija dogodila, na imanju Uroševih rođaka u Kremnima okupili su se meštani, u neverici da se ovakva strahota mogla dogoditi. Tokom dana su videli da su u kući upaljena svetla, ali nisu mogli pretpostaviti da se desilo najgore. To je postalo jasno kada su u selo, u večernjim časovima, počela da stižu vozila s rotacionim svetlima...

Poznanici nastradalih iz Požege kažu da su Jovana i Uroš dugo bili u vezi, planirali su brak, a u selo Kremna su došli da tu provedu praznike. Oboje su radili u požeškoj "Budimki", Jovana kao poljoprivredni inženjer, a Uroš kao elektroinženjer u ovoj firmi.

VELIKA TUGA

- Kola su ostavili ovde, blizu moje kuće, bilo je snega, pa se nisu dalje spuštali. Znao sam ih, često su ovde dolazili, letos sam ih viđao, divna deca. Uroševu babu poznajem, deda mu je umro od korone pre petnaestak dana. Letos smo pričali, kažu hoće Uroš da nam se ženi i eto kako se završi. Velika tuga - kaže komšija iz sela.

TELA POSLATA NA OBDUKCIJU

U užičkom Višem javnom tužilaštvu kažu da je i u sredu trajala istraga, a čekao se policijski izveštaj o nesreći.

- Pretpostavlja se da je uzrok smrti dvoje mladih ljudi strujni udar, odnosno kvar na uređajima ili strujnim instalacijama. Tačan uzrok smrti pokazaće obdukcija i veštačenja - rečeno je "Novostima" u tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest