JOŠ DVE PRIJAVE PROTIV ALEKSIĆA: Advokat učitelja glume tvrdi da je njegovom klijentu onemogućeno da sprema odbranu

S. J. M.

08. 02. 2021. u 20:16

PROTIV vlasnika škole glume "Stvar srca" Miroslava Mike Aleksića Više javno tužilaštvu u Beogradu proširilo je istragu zbog sumnje da je još dve bivše učenice, koje su ga naknadno prijavile, seksualno zlostavljao. Zbog toga je on u ponedeljak priveden u tužilaštvo na drugo saslušanje.

ЈОШ ДВЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ АЛЕКСИЋА: Адвокат учитеља глуме тврди да је његовом клијенту онемогућено да спрема одбрану

Foto V. Danilov

Njegov branilac Zoran Jakovljević nam kaže da je Aleksić cele prošle nedelje bio u ozbiljnim zdravstvenim problemima:

- Šta čovek može da kaže, kad mu je onemogućeno da se brani i da sprema odbranu. Ne daju mu da vidi izjave svedoka i oštećenih. Uopšte ne dobija te spise. Pa, kako onda da se brani, kad ne zna šta je ko protiv njega rekao.

Nakon što je glumica Milena Radulović javno objavila da je zbog silovanja od pre osam godina prijavila svog nekadašnjeg učitelja glume, čiju je školu pohađala više godina pre upisa na FDU, Aleksića je prijavilo još pet devojaka, dok će još tri najverovatnije biti ispitane kao svedoci.

Aleksić je na prvom saslušanju u pet rečenica negirao sve optužbe i nije detaljno iznosio odbranu.

U narednih desetak dana tužilaštvo treba da sasluša preostale svedoke u ovom slučaju, a onda će odlučiti da li je potrebno da se uradi veštačenje Aleksića i oštećenih devojaka..

ZA SADA BEZ MAŠIĆEVE

Zbog toga što je bila profesorka devojkama koje su optužile njenog supruga za silovanje, mnogi smatraju da bi svedočenje Biljane Mašić, suvlasnika privatne škole glume i profesora na FDU, bilo od velikog značaja, Jugoslav Tintor, advokat Milene Radulović, kaže da ne postoje dokazi ni indicije za takve tvrdnje i da Aleksićeva supruga zasada neće svedočiti u ovom postupku. On je objasnio da Mašićeva ima određenu ulogu u sudskom procesu, jer je bila profesor koji drži časove u privatnoj školi u kojoj se desio zločin, ali da nema znakova da je ona bila uključena u njegova krivična dela na bilo koji način.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine