PUN AUTO SREDSTVA PROTIV BORA: Na Horgošu sprečeno krijumčarenje hijaluronskih filera

J.L.

04. 12. 2020. u 15:40

ПУН АУТО СРЕДСТВА ПРОТИВ БОРА: На Хоргошу спречено кријумчарење хијалуронских филера

Foto: Arhiva VN

NA graničnom prelazu Horgoš carinici su danas u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja luksuznih kozmetičkih proizvoda - hijaluronskih filera, čija se vrednost procenjuje na više od tri miliona dinara.

Reč je o 510 kozmetičkih proizvoda marke „Princess“ i to: 320 komada „Princess Filler 1ml“, 180 komada „Princess Volume 1ml“ i 10 komada „Princess Rich 1ml“, koji se u kozmetologiji koriste za podmlađivanje kože i korekciju bora.

-Slučaj je otkriven oko ponoći na ulazu u zemlju u kombiju marke „mercedes", bečkih registarskih oznaka, koji je vukao prikolicu sa polovnim vozilom za uvoz. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozač iz Kovina (42) i četvoro njegovih saputnika su rekli da nemaju ništa sem ličnih stvari, dok je vozač prijavio polovni golf koji želi da uveze – kažu u Upravi carina.

- Detaljnom kontrolom kombija utvrđeno je da se u prtljažniku nalaze tri kartonske kutije za koje je vozač rekao da se radi o pošiljci koju je preuzeo na prevoz do Novog Sada, ali da nije upoznat sa njenim sadržajem. U kutijama je otkriven pregršt neprijavljenih kozmetičkih proizvoda - hijaluronskih filera koji se koriste za luksuzne kozmetičke tretmane, a čija je vrednost procenjena na 3.107.619 dinara.

Kako je vrednost robe veća od vrednosti trećine vozila kojom je krijumčarena i kombi je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, čime je i vrednost prekršaja uvećana, pa iznosi nepunih 3,7 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)