OVO JE DEDA SAVA KOJI JE SVIREPO UBIJEN: Reči njegove ćerke kidaju dušu: "Umeo je da oduševi i nije zaslužio takvu smrt" (FOTO)

D. ALIHODžIĆ

02. 12. 2020. u 08:59

PILI smo tog popodneva rakiju u njegovoj u radionici u trenutku on se setio da sam mu ja ukrao neki alat, pa me je napao. Pokušao sam da se odbranim i potukli smo se. Znam da sam ga udario, ali se ne sećam šta se tačno desilo.

ОВО ЈЕ ДЕДА САВА КОЈИ ЈЕ СВИРЕПО УБИЈЕН: Речи његове ћерке кидају душу: Умео је да одушеви и није заслужио такву смрт (ФОТО)

Foto V. N.

Ovo je, navodno, u policiji ispričao Miljan J. (22), osumnjičen da je u subotu po podne usmrtio komšiju Savu Krstića (93) iz Donjeg Dušnika kod Gadžinog Hana. Njemu je određeno policijsko zadržavanje, a telo nesrećnog penzionera poslato je na obdukciju na Institutu za sudsku medicinu u Nišu da bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Život vitalnog mašinbravara Save svirepo je prekinut u njegovoj radionici, u kojoj je proveo čitav život. Za ovaj zločin, kakav se ne pamti u ovom skoro pustom planinskom selu, osumnjičen je mladić iz istog mesta, koji se na saslušanju, navodno, pravdao "da su bili pijani".

NEVERICA Komšije ubijenog Save, Foto D. Alihodžić

Deda Sava je bio najstariji stanovnik Donjeg Dušnika i za svoje godine bio je vitalan, i fizički i psihički. Već dve decenije, od kako mu je umrla supruga, živeo je sam, a penzionerske dane ispunjavao je majstorisanjem u svojoj radionici. Narezivao je komšijama ključeve, oštrio sekire, popravljao stare stvari... Nije to radio zbog para, jer je imao pristojnu penziju, već da bi se osećao korisnim.

OSUMNjIČEN Miljan J., Foto D. Alihodžić

Drugih svedoka zločina nema, a osumnjičeni Miljan J. je, po onome što je ispričao u policiji, najpre pobegao sa lica mesta, ali se kasnije vratio da bi sakrio dokaze.

Navodno je zapalio svoju i žrtvinu odeću i pokušao da pobegne za Niš, ali je uhvaćen čim je otkriven zločin.

- Beživotno telo zatečeno je u lokvi krvi, a izgleda da je udarac u glavu bio koban. Imao je dobru penziju, ali je nije podizao baš zbog lopova.

Govorio je da će neko da ga ubije zbog novca, ali ga u kući nije imao - priča njegova rođaka Biljana Pešić, koja ga je obilazila svaki drugi dan, spremala mu hranu i čistila kuću.

STALNO SU GA POTKRADALI

ĆERKA Gordana Cvetanović očajna je što je život njenog oca okončan na tako surov način. Kaže da su ga stalno potkradali, naročito su mu česti odnosili alat iz radionice, jer su lopovi koristili to što nije baš dobro čuo.

- Sad samo mogu da čekam da mi iz sudske medicine jave kada da preuzmem telo svog oca i da ga sahranim. Još ne znam kako je ubijen, rekli su mi samo da je udaren nekim tupim predmetom. Sava je bio neko ko je svakog umeo da oduševi i nije zaslužio takvu smrt - kaže ćerka, koja poznaje osumnjičenog i za njega, kao i skoro svi u selu, nema lepe reči.

Ona je bila prisutna sa rođakom Slobodanom Krstićem i ćerkom nastradalog, Gordanom Cvetanović, kada je policija ušla u radionicu u ponedeljak popodne i zatekla stravičan prizor.

Foto D. Alihodžić

- Svi smo se osećali nesigurno zbog osobe koja je uhapšena.

On je nepredvidiv dečko, bez noža nije išao nigde, čak ni u prodavnicu.

Kada je mogao da digne ruku na čoveka od 93 godine, zašto ne bi mogao i na nekog mlađeg, ako pomisli da ima para - kaže vidno potresena Biljana.

- Lupala sam na vrata, jer je bilo zaključano, a niko se nije javio.

Pozvala me je njegova ćerka i rekla da je policija obavestila da joj oca nema već dva dana.

Došli smo tamo svi u isto vreme, policajac je otključao kuću, ušao unutra i samo je rekao "on je mrtav" i da ne možemo da uđemo zbog uviđaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni